SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Kimseyle Hesaplaşmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:08
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, devletin kimseyle hesaplaşmayacağını kaydederek, “Devlet, mutlaka milletine karşı bir sorumluluk taşır. Milletimizin bizden beklentilerine cevap vermek zorundayız” dedi. 

Malatya’da esnaf gezisi yapan AKP Malatya Milletvekili Şahin, basın mensuplarının dershanelerin kapatılması kararı ile ilgili sorularını cevapladı.

Şahin, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili çeşitli söylentilerin olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili birçok yaygara koparılmaya çalışılıyor. Bir bardak suda tabiri caizse fırtına koparılmak isteniyor. Bunu herhangi bir kesimle hesaplaşma gibi algılayanlar veya algılatmaya çalışanlar var. Bunun temelinde vatandaşımızın, halkımızın, evlatlarımızın gelecekleriyle ilgili yapılan çalışmalar var. Başbakanımız, biraz arşivi yoklarsanız 2008 yılında bununla ilgili bir takım açıklamalar yapmışlardı." Sektörü çok iyi bilen bir milletvekili olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi: "Bu sahada dershanelerin var olması sebep değildir, sonuçtur. Şuanda milli eğitime alternatif birer kurumlar haline getirilmeye çalışılmış. Ancak şunu görmek lazım; devlet olarak siz milli eğitimi tek çatı altında toplamak zorundasınız. İnsanların başka bir takım arayışlara engel olacak düzenlemeleri milli eğitim çatısı altında, insanlarımızın eğitim ihtiyaçlarını tatmin etmekle mükellefiz. Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız bunları yapmaya çalışıyor. Tıpkı daha önce sağlıktaki değişim ve dönüşümlerde olduğu gibi. Düşünün 5-10 sene geriye gittiğimiz zaman her caddemizin üst katlarında doktor arkadaşlarımızın özel muayenehaneleri var iken, sağlıkta yapmış olduğumuz düzenleme devrim niteliğinde oldu. Türkiye’de yaptığımız her şey devrim niteliğinde olmuştur. O gün isyan edenler oldu. Çok iğrenç söylemlerde bulunanlar da olmasına rağmen vatandaşlarımız rahat bir şekilde hizmet alıyor.” 

Eğitimdeki bir takım handikapların giderilmesiyle vatandaşların özel ders ve dershaneye ihtiyaç duymayacaklarını ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıkta yaptığımızı değişim ve dönüşüm nasıl başarıya ulaştıysa, ben eminim milli eğitimdeki amaç budur. Hiç kimseyle hesaplaşma olması mümkün değil. Devlet kimseyle hesaplaşmaz. Devlet, mutlaka milletine karşı bir sorumluluk taşır. Milletimizin bizden beklentilerine cevap vermek zorundayız. Dün sağlıktaki o değişim ve dönüşüm nasıl başarıya ulaştıysa, milli eğitimde de tek çatı altında insanlarımızın ihtiyaçlarını ve eğitimdeki bir takım handikapların giderilmesi sağlanacaktır. Bunlar sağlandıktan sonra elbette insanlarımız özel ders, dershane piyasasına ihtiyaç duymayacaklardır. Burada bir takım yanlış algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Bazen telefonlarımız kilitleniyor. 100 kişi arıyorsa bunların 60’ı kapatılmasını isteyenler ise, bir o kadarı da kapatılmaması için talepte bulunuyor. Onun için biz vatandaşımızın nabzına göre politikalarımızı ve hizmetlerimizi yapıyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız