SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Malatya'nın Yanında Olmalı"

0
Güncellendi - 2016-03-18 17:29:33
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, don olayının kayısıyı vurduğunu, üreticiye mutlaka alan bazlı destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, son birkaç gündür devam eden don olayının, kayısıyı vurduğunu söyleyerek “Battalgazi ilçesinde eksi 5.9’a kadar sıcaklığın düştüğü görülüyor. Bölgeden görüştüğümüz kişiler, uzmanlar kayısının tamamına yakınının yandığını söylüyor. Mutlaka alan bazlı desteğin verilmesi gerekiyor. Don zararı konusunda devlet Malatyalıların yanında olmalıdır” dedi.

“Elinden gelse herkesi cezaevine atacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, beraberinde Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile birlikte partisi binasında basın toplantısı düzenledi. Kayısıdaki don olayına değinen Ağbaba, ülke gündemini de değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Terör tanımı değiştirilmeli’ açıklamalarını eleştiren Ağbaba “Silahlı terör örgütünden sonra silahsız terör örgütü denilecek. Elinden gelse herkesi cezaevine atacak” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun ‘CHP’nin teröre destek verdiği’ suçlamalarına da yanıt veren Ağbaba, “Bizim grubumuzda hiç kimse Öcalan’a övgüler dizmedi, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanındaki kişilerin Öcalan ile ilgili hala bir olumsuz cümle kurduğunu görmedim. Başbakanın dili sürçmüş olacak ki kendi grubuyla bizi karıştırmış” ifadelerini kullandı.

En son Ankara’da yaşanan terör saldırısına da değinen Ağbaba “Hükümetin yanış dış politikası nedeniyle ülke terörle, bombalarla anılmaya başladı. Türkiye, bölgenin en güvensiz kentlerinden biri oldu” dedi.

“Devlet Malatya’nın yanında olmalı”

Kayısı ağaçlarının zirai dondan zarar gördüğünü, Malatyalı çiftçilerin uykusuz günler geçirdiğini söyleyen Ağbaba “Kayısı ağaçları don olayından etkilendi. Battalgazi ilçesinde eksi 5.9’a kadar sıcaklığın düştüğü görülüyor. Bu son yıllarda bu dönemde görülen en düşük sıcaklık değerleri diyebiliriz. Bölgeden görüştüğümüz kişiler, uzmanlar kayısının tamamına yakınının yandığını söylüyor. Maalesef muhtarlar insanlar tedirginler. Hasarın boyutu 1 haftaya kadar net olarak ortaya konacaktır.  Şimdi 2011 yılında milletvekili oldum. En büyük felaketi 30 Mart 2014 tarihinde yaşadık. Mecliste bulunduğumdan beri kayısıyı ve Malatya’yı savundum. Kayısı ile ilgili 100’e yakın konuşma yapmışımdır. Artık Malatya üreticisinin don olayı gerçekleşeceği zaman uykusuz kalmasının önüne geçilmesi gerekiyor.  TARSİM aracılığıyla sigorta yapılması seçeneği var. Ancak birçok üreticinin gücü yetmiyor.  Mutlaka alan bazlı desteğin verilmesi gerekiyor. Don zararı konusunda devlet Malatyalıların yanında olmalıdır. Geçtiğimiz yıl AKP seçim öncesi Malatyalıları kandırdı. Seçim öncesi don zararlarının karşılanacağı sözü verildi. Dönüm başına 200 TL’den destek vaadi ile başlandı daha sonra dönüm için 41 TL verildi. 50 dönüme kadar da sınırlama getirildi. Bitişikteki ilimize de bizim 3 katımızı verdi” diye konuştu.

“AKP, dağla adayla konuşan tek parti”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘CHP’nin teröre destek verdiği’ şeklindeki suçlamalarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Başbakanın dili sürçmüş olacak ki kendi grubuyla bizi karıştırmış. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ferdi terörü nereden gelirse gelsin kınamıştır. Bizim grubumuzda hiç kimse Öcalan’a övgüler dizmedi, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanındaki kişilerin Öcalan ile ilgili hala bir olumsuz cümle kurduğunu görmedim. AKP dağ ve ada ile konuşan tek partidir. Ne diyorlardı? ‘İmralı ile görüşüyoruz, Kandil ile görüşüyoruz.  Terör örgütüne destek veren birini görmek istiyorsa Başbakan, önce aynaya, sonra grubuna baksın. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hendekler bir gece de mi açıldı? Hayır. Aylarca süren çalışmalarla açıldı. AKP göz yumdu. Ne demişti başbakan, ‘valilere talimat verdik, operasyon yapmayın’ diyor. İstihbarat görmedi.  Valiler görmedi. Bakın 400’e yakın şehit var. Bunlar AKP’nin,  PKK’ye silah yığmasına göz yumması sonucu olmuştur. Bakın Ankara’da canlı bomba geze geze, piknik yapa yapa Türkiye’nin göbeğinde bomba patlatıyor. Sen bunu göremiyorsun CHP’ye dil uzatmaya kalkıyorsun.” sözleriyle sert yanıt verdi.

 “Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlıklarla ilgili yaptığı ‘506 fezlekenin hepsini ele almaya hazırız’ şeklindeki açıklamasına da değinen Ağbaba, “Başbakanın, CHP’nin olduğu noktaya gelmesini sevindirici” dedi. Parti olarak kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerinin altını çizen Ağbaba, Meclis’e gelen fezlekelerin en fazla CHP’li vekiller için gönderildiğini aktardı. CHP milletvekillerinin fezlekelerinin hiçbirinin ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet gibi suçlamalarla olmadığına dikkat çeken Ağbaba, “Benim fezlekem, BM tarafından ilan edilen Yasin El Kadı hakkında ‘küresel terörist’ demektir. Meclise gelen ilk makul şüphe iddiası da benim hakkımdadır. Bundan da gurur duyuyorum. Hırsızlıktan, yolsuzluktan dosyam yok. Bir utancım yok” dedi.

“Konuşan, yazan herkesi terörist ilan etmeye çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘terörün tanımı değiştirilmeli’ şeklindeki açıklamalara da karşı çıkan Ağbaba, “Ne denilmek isteniyor; silahlı terör örgütü var, bir de silahsız terör örgütü diye bir şeyler oluşturmaya çalışıyorlar. Konuşanları, yazanları çizenleri herkesi terörist ilan etmeye çalışıyor. Bakın dün 3 akademisyeni tutukladı. Onlar dağa mı çıktı? Maalesef elinden gelse herkesi cezaevine atacak. Herkese ayar vermeye çalışıyor. Herkesi terörist ilan etmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanı baskıcı dönemleri kıskandıracak bir dönem yaşatıyor. ‘Ben olmasam devlet yıkılır’ diyor. Sen olmasan Türkiye’ye huzur gelir. Bunu da kınıyoruz. Biz, hiçbir zaman hiçbir yurttaşımızın kanını iktidara değişmeyiz. Biz, 7 Haziran’dan sonra kan gölüne çeviren parti değiliz. Bir ruh halini anlatıyor aslında bu açıklamalar” şeklinde konuştu.

“Bu anlayış Türkiye’yi komik duruma düşürüyor”

Aydın Doğan ve Ersin Özince hakkında başlatılan ‘terör soruşturmasına’ da tepki gösteren Ağbaba, sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’nin en büyük medya gurubu ile Türkiye’nin en büyük bankasına ‘terör örgütü’ iddiasıyla soruşturma açıldı. Aydın Doğan ile İş Başkanı eski Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’ye. Geldiğimiz son nokta bu.  Hiç kimse korkmasın, biz faşizme direnmeye devam edeceğiz. Bu anlayış Türkiye’ye ileri değil komik duruma düşürür. Türkiye Ortadoğu ülkelerinden daha kötü durumdadır.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • timur (8 yıl önce)
    sayın vekilim yeter artık her fırsatta devlet devlet devlet. bu ne düşmanlık söylemleridir böyle her iki lafınızdan biri değil artık her lafınız aynı. terör olaylarının olduğu şehirlerde de aynı laflar dolanıyor farkındamısınız. DÖVLET BİZE BAHMİY. TC BİZE SALDIRİY. ESKER BİZİ ÖLDİRİY. .bu muhalefet anlayışıyla bir arpa boyu yol alamazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Bir önceki yorumumda Malatya'nın tek milletvekili olmakla övünen ve CHP ye Malatya'dan ikinci bir millet vekilliğini kazandıramayan,kazandırmayı bırakın mevcut oy oranını düşüren Veli Ağbaba sorunu yanına Balıkesir millet vekilini alarak çözmüş. Tarımda iklimden kaynaklı don olayları olağandır bunun zararları bir şekilde telafi edilir, ancak Veli Ağbaba gibi siyaseti donduran dolayısı ile ülkenin her alanında don etkisi yaratan siyasilerin neden olduğu zararların telafisi olmuyor işte. Türkiye'nin, dolayısı ile Malatya'nın sorunları işte yurt genelinde her alanda don olayı yaratan üretken olmayan siyasilerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Bu alanda yapmış olduğum yorumun yayınlanmamış olmasına üzülüyorum. Nedeninide öğrenmek istiyorum.Bizler duyarlı yurttaşlar olarak üretken olmayan siyaseti tıkayan milletvekillerini ve politikacıları eleştirmek durumundayız. Özellikle CHP de bu işlevi yerine getirerek olumusuz iktidarlara neden olanları. İzmir'de böyle bir yapı ile mücadele ederken kendi öz ilimize duyarsız kalamayız üstelik ulusal ölçekte politika yapma durumunda olan ilimiz kökenli vekiller ile ilgili.Selamlar ve duyarlı olmanız dileğimle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Adem (8 yıl önce)
    Veli yine şov peşinde.. Hükümette Devlette zaten Tarsim üzerinden sigorta aracılığıyla yardım ediyor.. Geçtiğimiz senelerde 2 kere de dondan dolayı trilyonlarca para ödendi..Daha geçen sene 100 trilyon para ödendi. Hepsi bir yana da Veli Bey bunun da yanlış olduğunu devletin vatandaşlarına balık vermemesi gerektiğini aslında balık tutmayı öğretmesi gerektiğini de söylesene.. Bu şekilde kayısıyı toplayacak işçi bile il dışından geliyor,Malatya da işçilik sıfıra düştü herkes rahatlığa erişti, Kayısıbirlik kurulmalı , Şire pazarı yeri değişmeli,Kayısı Borsası aktif olmalı,kayısı reklamı hiç yok asıl sorun bunlar bunları da konuşsana.
    0
    0
    Yanıtla