SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Memuru Olduğu İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:44:22
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın geçtiğimiz günlerde yapılan meclis toplantısına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de (fotoğraftaki) katılınca, yöneltilen bir eleştiriye karşı oda meclis başkanı Sami Payza'dan ilginç bir çıkış geldi.

Selvi'nin çalışmalarına ilişkin konuşmasından sonra söz alan meclis üyesi Suat Hamdi Gülşen, mera kiralayanların bir sorununu, “Mera alanlarını kiralayanlar Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil edilmiyorlar. Bu nedenle de bir çok teşvik ve destekten yararlanamıyorlar. Bu soruna bir çözüm bulunamaz mı?” sorusuyla gündeme getirdi. Müdür Selvi de, buna yanıt olarak “Mevzuat buna uygun değil. Hazine arazisi farklı, mera arazileri farklı. Hazine arazileri ile ilgili bir sıkıntımız yok” deyince, Meclis Başkanı Sami Payza “Şuna açıkça devletin valisinin kiraladığı mera alanlarının yasa ve yönetmeliklerine uygun olmadığını söylemek istiyor ama devletin memuru olduğu için söyleyemiyor." yorumunda bulundu ve bu sözleri, üyelerden alkış aldı.

"İŞADAMLARI NİYE ÇEKİNİYOR?"

Bu arada, Tarım İl Müdürü Ali Selvi, toplantıda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun 10 Kasım 2014 tarihinden itibaren başlayan 13. başvuru çağrısı ilanı hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Tarım ve Balıkçılık ürünlerinin işlenmesi, ve pazarlanmasının yeniden yapılandırılması ve AB standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırmızı ve kanatlı et ve et ürünlerinin işletme ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işletme ve pazarlanması, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi kırsal turizm ile kültür balıkçılığın geliştirilmesi gibi yatırımları konu alan desteklemeler hakkında bilgiler veren İl Müdürü Selvi; “Başvurular 12.01.2015 tarihinden itibaren alınmaya başlayacaktır. Desteklerden yararlanmak isteyen yatırımcılarımızın mutlaka müdürlüğümüze başvurularını yapmalıdır”dedi."

Selvi, proje destekleri başvurularında Malatyalı yatırımcıların çekindiğini ifade ederek, "Şehirlere özel olarak ayrılan bir kaynak yok. Burada biz ne kadar fazla proje sunarsak, o kadar destek alacağız. Biz gerekli bilgilendirmeleri yapıyoruz ama maalesef proje müracaat aşamasına gelindiğinde istediğimiz desteği alamıyoruz. Bu kadar bakanlık desteği varken, Malatya'da neden müracaattan çekiniyoruz? İlimizin destek alabilmesi noktasında mevzuat çerçevesinde her türlü konuyu zorluyoruz. Sizlerin lehine mevzuatları nasıl yorumlayabiliriz diye çalışıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz" diyerek Malatyalı işadamlarının çekingen davrandıklarını belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız