SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet- Millet Meselesi Olarak Görüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-03-30 03:03:13
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve KADEM Üyesi Av. Pınar Hacıbektaşoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Malatya ve referandum konuşuldu.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, beraberinde AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç ve KADEM Üyesi Av. Pınar Hacıbektaşoğlu ile birlikte Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Orta Ölçekli Sanayinin Savunma Sanayiye katkıları noktasında Malatya’da neler yapılabileceği yönünde bir çalıştay yaptılar. Bu çalıştaydan dolayı kendilerini tebrik ediyorum, kutluyorum. Gerçekten de komşu vilayetimizde bir bakanımızın olması bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Hakikaten bizim işlerimiz diğer bakanlıklarda kolaylaştığı gibi Milli Savunma Bakanlığı’nda da kolaylaşan, yolların önümüzde dürüldüğü bir yapı hüviyeti içerisinde. Geçtiğimiz günlerde sayın bakanımızı makamında bizzat ziyaret ettik. Müsteşarımızla birlikte bir öğlen vaktinde beraber olma lütfunda bulundular kendileri. O süreç içerisinde de burada Abdülhamit döneminden kalan ve Redif Asker alma şubesi diye adlandırılan, daha sonra Askerlik Şubesi ve Askeri Mahkeme hüviyetini işlevsel olarak taşıyan askeri bir binanın da Belediyemize bedelsiz devri sağlanarak, oranın Kent Müzesi olması noktasında bize böyle bir jest yaptılar. Hem bu jestlerinden dolayı, hem orta ölçekli sanayicilerimizi güçlendirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı kendilerine Malatya adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

AKP MKYK Üyesi Ayhan Oğan ise, referandum çalışmaları kapsamında Malatya’ya geldiklerini belirterek, “Biz referandum çalışmaları kapsamında 60 ilde programlar yapıyoruz. Bugün Malatya’dayız. Hem Malatya’nın Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelip Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne getiriyor, ne götürüyor, ne değişecek, ne değişmeyecek, müzakere edeceğiz. Akşam da halk buluşması yapacağız. Heyetimize gösterdikleri yakın ilgiden ve misafirperverliğinden dolayı sayın başkana teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılarının devamını Cenabı Allah’tan niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’da, “Ben burada kendimi ev sahibi olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Önceki gün sayın başkanın da ifade ettiği gibi buradaydık. Sayın Milli Savunma Bakanımızın ve Gümrük Ticaret Bakanımızın talimatlarıyla KOBİ’ler orta ölçekli sanayiciler arasında ne gibi bir işbirliği yapılabilir gibi çok ciddi bir müzakere ortamı oluştu. Biz de çok memnun olduk. TEKNOKENT ziyaretimiz oldu. Sayın Ticaret odası Başkanımız, ilimizin yöneticileri, çok değerli işadamları ile birlikte bir araya gelmiştik. Hakikaten arzu ettiğimiz bir sonucun ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Arzumuz Malatya’nın güçlü sanayicilerle Savunma Sanayi arasında doğru modellemeler yapılmasını istiyoruz” dedi.

Malatya’ya referandum çalışmaları kapsamında geldiklerini belirten Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Bugün başka bir konu için buradayız. Siyaset ve Partiler üstü bir mesele olarak gördüğümüz Anayasa Değişiklik Paketi ve Referandum ile ilgili yollardayız. Biz bunu devlet-millet meselesi olarak değerlendiriyoruz. Milletin kendi meselesi olarak görüyoruz. 5 defa Anayasa yapan ve hiçbirinde kendi dahli olmayan ama egemenlik hakkının en temel özelliği olan anayasa yapma yeteneğini bu defa inşallah kısmen de olsa bulacak bir referandum ile ülkenin güçlü bir evet demesi için yollardayız. Tüm çabamızı ortaya koymaya çalışıyoruz. Rabbim yolumuzu açık etsin. Tüm engelleri devletimizin ve milletimizin önünden kaldırsın. Daha güçlü bir millet ve devlet için elbirliği yapmak, gönül birliği yapmak için buradayız. Malatya’nın ekonomik ve sanayi olarak yaptığı katkıların yanında Referandumda evet oyu olarak katkı yapmasını bekliyoruz. Elazığ- Malatya bu milli manevi eksendeki değerlerin hep güçlü temsilcisi oldular. Olmaya devam edecekler. Sayın başkanımız uzun yıllardır Malatya’mıza hizmet ediyorsunuz. Çalışmalarınızdan dolayı hem takdirlerimi, hem tebriklerimi sunuyorum. Başarılarınız daim olsun. Rabbim Ülkemizin bahtını da yolunu da açık etsin” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız