SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Devlet Övünç Madalyası’ Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:41
‘Devlet Övünç Madalyası’ Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 şehit ailesine ve 1 gaziye, ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi. 

Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, ‘Devlet Övünç Madalyası’ töreni de düzenlendi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törene; Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri katıldı. 

Törende, 28 Ekim 2011 tarihinde Osmaniye’de şehit edilen trafik polisi Vahap Alagöz, 22 Eylül 2011 tarihinde Diyarbakır’da bomba atılması sonucu şehit edilen polis memuru Mehmet Emin Çakır ve 3 Kasım 2011 tarihinde Konya’da eğitim uçuşu sırasında F-4 tipi savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir’in aileleriyle 22 Nisan 2010 tarihinde Hakkari’nin Gediktepe mevkiinde mayına basması sonucu gazi olan Yalçın Gedik’e, Devlet Övünç Madalyası ve beraatları verildi.

Törenin açılışında konuşan Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, “Ülkemizde şu anda başlatılmış olan çözüm süreci adı altında bir süreci, hep beraber yaşamaktayız. Bu süreçte devletimizin onurunu ayaklar altına alacak, şehitlerimizin kemiklerini, şehit ailelerimizin vicdanlarını sızlatacak uygulamalardan kaçınılmasını yetkililerimizden bekliyoruz. Çok şey istemiyoruz, isteğimiz tek bayrak, tek vatan, tek millet olmaktır. Çünkü evlatlarımız bu uğurda canlarını feda etmişlerdir” dedi.

Törende Vali Vasip Şahin ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi tarafından Devlet Övünç Madalyaları ve beraatları; şehit polis Vahap Alagöz’ün oğlu Semih Alagöz’e, şehit polis Mehmet Emin Çakır’ın kardeşi Bilal Çakır’a, şehit Hava Pilot Binbaşı Serdar Kandemir’in kızı Yağmur Kandemir’e takdim edildi. Gazi Yalçın Yedek ise, Devlet Övünç Madalyası ile beraatını kendisi aldı.

Törende zaman zaman duygulu anlar da yaşanırken, Çanakkale konulu sunumun ardından, ‘Çanakkale Sesleniyor’ adlı müzik sunumu gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız