SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlet- Vatandaş İşbirliğiyle

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesine bağlı Deveci köyünde içme suyu konusunda yaşanan sorun, devlet-vatandaş işbirliğiyle çözüldü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nce köyde yaşanan içme suyu sıkıntısı yapılan 3 bin metre boru katkısı ile başlayan çalışma, köy muhtarı Kemal Gökçe'nin verdiği destek ve uzak su kaynağından getirilen suyun, yaptırılan yeni bir çeşmeden akıtılmasıyla son buldu. Deveci köyündeki çeşme, İl Özel idare Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ve İl Özel İdare Sulama Şube Müdürü İrfan Kaya'nın da katılımı ile açıldı.

Açılışla ilgili organizasyona Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Malatya Baro eski Başkanı Avukat Niyazi Ergin Gökçe, Hasta Hakları Dernek Başkan Yardımcısı Dursun Seyhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Köy muhtarı Kemal Gökçe ve Devecilileri kutlayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, "Bu çok önemli bir vatandaş katkısıdır. Oldukça uzak bir yerden suyun getirildiği görülüyor. Bu noktada bizden başkaca bir katkı istemediniz. Takdirle karşılıyoruz. Hep söylüyoruz; köylere şebeke suyu gelebilir. Ama illaki bir çeşme ve çeşme önü meydanı yapılmalıdır. Sizler gibi bizler de çok mutluyuz" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata ise bu gibi gelişmelerden duydukları mutluluğu ifade ederek, "Biz üzerimize düşeni yaptık. Deveci köyünde vatandaş üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve ortaya bu güzel görüntü çıktı" şeklinde konuştu.

Çeşmeye ise TV Malatya Haber Müdürü Gazeteci Rıfat Gökçe'nin 1983 yılında hayatını kaybeden babası Albay Fehmi Gökçe'nin adı verildi.

Çeşmenin açılışı nedeniyle köyde katılımcılara yemek verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız