SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet ve Bölge Halkı Kucaklaşıyor"

0
Güncellendi - 2019-09-17 03:01:26
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık “Terörle mücadeleyi, terör örgütünün siyasi uzantısı ile açık ittifak yapanlar anlayamaz, kavrayamaz. Annelerin yürekli çıkışını terör örgütleriyle birlikte yol arkadaşlığı yapanlar idrak edemez. Çünkü onların vatan, bayrak ve millet diye bir dertleri yoktur. Onların siyasetteki varlığı akan kan ve gözyaşına bağlıdır. Kan ve gözyaşı bitti mi, onlarında varlığı sona erecektir, korkuları budur. Ama korkunun acele faydası yoktur. Terör bitecek, kan duracak, gözyaşları dinecek” dedi.

-3 muhtarlık ziyareti, yürüyüş ve çocuklarla buluşma

Milletvekili Çalık, Malatya İl Sağlık Müdürlüğünün Battalgazi Orduzu Pınarbaşı'nda düzenlediği “Ailelerimizle Yürüyoruz” etkinliği ile Çölyak Hastaları Derneği ve Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından düzenlenen Glutensiz Aşure Günü etkinliğine katıldı. Çalık, Topsöğüt, Şahnahan ve Tecde Mahalle Muhtarlıklarını da ziyaret ederek, bu mahallerin sakinleri ile bir araya gelip sorun ve talepleri dinledi.

İl Sağlık Müdürlüğünün Battalgazi Orduzu Pınarbaşı'nda düzenlediği “Ailelerimizle Yürüyoruz” etkinliğine katılarak yürüyüş yapan Çalık, “Yaşlandığımız anda da sağlıklı olarak hayatımızı idame edebilmemiz için mutlaka elimizin, ayağımızın tuttuğu dönemlerde, daha genç dönemlerde spor yapmalıyız. İlerleyen yaşlarımızda kimseye muhtaç olmamak için sağlıklı bir şekilde spor yapmalıyız” dedi. Çalık, Orduzu Pınarbaşı’na gelen vatandaşlarla sohbet etti.

-Çölyak hastası çocuklarla buluştu

Çölyak hastalığı ile ilgili bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Çölyak Hastaları Derneği ve Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından düzenlenen Glutensiz Aşure Günü etkinliğine katılan Milletvekili Çalık, Çölyak’ın bir hastalık değil, bir yaşam biçimi olduğunu söyleyerek, “Özellikle okul kantinlerinde, ekmek fırınlarında, belediyemizin fırınında Glutensiz yaşamak zorunda olan Malatya’da bin 800 olan bu hastalarımızın sağlıklı hayatlarını temin etmek için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kaydetti.

Çalık, çocuklarla birlikte Glutensiz Aşure yiyerek, sohbet etti.

Topsögüt, Şahnahan ve Tecde Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret eden Çalık, mahalle sakinleri ile toplantılar yaptı. Çalık, mahallelerin sorun ve taleplerini dinleyerek, taksicisi olduğunu kaydetti.

-“Onların siyasetteki varlığı akan kan ve gözyaşına bağlıdır”

Çalık, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Diyarbakır'da çocuklarını dağa kaçırdıkları ve kendilerini tehdit ettikleri gerekçesiyle oturma eylemi yapan ailelerin dik duruşunun ve bunun bölgede artarak devam etmesinin terör örgütü PKK’yı rahatsız ettiği kadar, HDP ile siyasi ittifak yapanları da rahatsız ettiğini söyledi.

Çalık, “Bölgede yaptıkları mitinglerde 1 tane Türk bayrağı dalgalandıramaya cesaret edemeyenler, annelerin gösterdiği cesaretten korktular. Annelerin dik duruşu, bölge halkının artık terör örgütüne tepki göstermesi, terör örgütü PKK’yı rahatsız ettiği kadar terör örgütünün siyasi uzantısı sözde parti ile açık ve net ittifak yapanları da rahatsız etmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte terörle mücadelede son 1 yılda sağlanan büyük başarılar ve elde edilen önemli sonuçlar bölge halkını terör örgütüne karşı cesaretlendirdi. Devlet ve bölge halkı kucaklaşıyor. Bugün oluşan tablonun sonucu budur. Devletimizin bölgede sağlamış olduğu güven ortamının ardından annelerimizin yürekli çıkışı, bölge illerimizde on binlerin Türk Bayrağı altında yürüyüşler ve eylemler yapması içte ve dışta kirli ittifak içinde olanları ciddi manada rahatsız etti, oyunlarını bozdu. Gelinen durum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kısa sürede terörle mücadelede sağlanan başarının sonucudur. Kazanan Türkiye’dir. Terörle mücadeleyi, terör örgütünün siyasi uzantısı ile açık ittifak yapanlar anlayamaz, kavrayamaz. Annelerin yürekli çıkışını terör örgütleriyle birlikte yol arkadaşlığı yapanlar idrak edemez. Çünkü onların vatan, bayrak ve millet diye bir dertleri yoktur. Onların siyasetteki varlığı akan kan ve gözyaşına bağlıdır. Kan ve gözyaşı bitti mi, onlarında varlığı sona erecektir, korkuları budur. Ama korkunun acele faydası yoktur. Terör bitecek, kan duracak, gözyaşları dinecek” İfadelerini kaydetti.

AŞURE GÜNÜNDE..

Milletvekili Çalık, Pazar günü de Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın düzenlediği Aşure Etkinliğine katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Çalık şu ifadeleri kaydetti:

“Her yıl Muharrem Ayının 10. Günüde bir ardaya geliyor, hem Aşure’nin birliğimize, beraberliğimize bir vesile olduğunu görüyor ve hissettiriyoruz. Hem de Kerbela’da Peygamber efendimizin torunu, Hz. Ali’nin evladının katledişinin bir daha yaşanmaması için dirliğimize vurgu yapıyoruz. Ben bu vesileyle Hz. Hüseyin’i ve 72 şehidimizi rahmetle anıyorum. Bir kez daha Kerbelaların yaşanmaması için Yüce Rabbimden dirliğimizi ve birliğimizi daim etmesini diliyorum.  Birliğimizi bozmak isteyen terör örgütlerine fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Aramıza nifak tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Analarımızı ağlatmak isteyenlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Terör örgütünün adı FETÖ, PKK, DHKP-C olabilir, hiç birine fırsat vermedik, vermeyeceğiz. Analarımızı evlatsız, evlatlarımızı anasız bırakan bütün terör örgütlerine lanet olsun.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • kemal batar (4 yıl önce)
    Sayın vekilimizin seçim zamanı dışında sorunlarımızla ilgilenmesi bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. özellikle ablanın kendisine yakışır bir siyaset üretmesi ilimiz için büyük bir kazanç olacaktır. kendisini tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın vekil, madem yorumlara cevap veriyorsunuz, çevre yolu ne oldu? Ne zaman hizmete girecek? Ekonominin durumu ne olacak? Bunlara da bir cevap yazabilirmisiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Öznur Çalık (4 yıl önce)
    Mehmet Özbek Kardeşim , Çölyak Derneği ve Yeşilyurt Kızılay şubemizin ortaklaşa yaptığı glutensiz aşure programında,ailelerimizin ve çocuklarımızın ; Malatya’mızda glutensiz ürünlerin üretileceği bir fırın talebini Selahattin Gürkan başkanımızla konuştuk.. Ve Malatyamiza çölyak hastalarımız icin bir tane fırın açma sözü verdi.. En kısa zamanda yapılması için biz de takiplerimizi yapacağız insallah.. Hep birlikte sağlıklı bir yaşam diliyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hdp pkk ile kol kola olduğunu bizde biliyoruz..sizde bunu söylüyorsunuz peki neden bu parti kapatılmıyor?o malum parti şuan mecliste ve vekilleri şuan Türkiye cumhuriyeti devletinin maaş ından tutun bütün haklarından yararlanıyorlar..bu maaşları pkk ya aktarabilirler..teröre destek veren parti ye neden dokunulmuyor?siz kendi ağzınızla teröre destek olduklarını söylüyorsunuz sonra bu malum Parti'nin vekillerinin vekillikleri devam ediyor..çelişki değil mi? Suriyeliler konusu ne olacak? Her bir ailenin 4-5 çocuğu var ve sürekli nüfusları artıyor..bi tedbir almayı hükümet olarak düşünüyormusunuz? 15 temmuz darbe girişimini yapan kişilere idam cezası uygulanacak mı? Cumhurbaşkanı yasa gelsin önüme imzalarim diyor..size idam yasasını çıkarın diye bir direktifi hiç olmadimi?çünkü akp ve MHP nin vekil sayıları sanırım yetiyor..Malatya ya hızlı tren gelecek mi? Türkiye nin en ünlü ve en zengin iş adamlarını çıkaran bu şehrin sanayisi neden hiç gelişmiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (4 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    1.sorunun muhatabı s.soylu 3.sorunun muhatabı iş adamları 2.soruna gelince hızlı tren in en zor güzergâh malatyada Suriyeliler konusunda herkes aynı düşünüyor ama kirayı almaya gelince alıyorlar, mahallendeki komşuya sormayıp cevabı vekilden beklemek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın vekil MKYK da..her sorunun cevabını verebilir..Malatya sanayisi gelişmiyorsa buradaki yöneticilerden soracağım tabi..hdp pkk nın uzantısı diyorsa sayın vekil bende neden kapatıyorsun diye soru sorabilirim..siz hızlı tren ile ilgili soruma cevap neden vermiyorsunuz? ulaştırma bakanımız sizmisin? Suriyeliler konusunda sokak ağzı ile konuşmayın..ciddi bir konu bu..yıllardır hafife aldınız şimdi nasıl göndereceğiz diye kara kara düşünüyorsunuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerin altinda Marmaray ı yapmak kolay hızlı treni Malatya ya getirmek mı zor vatandas44?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Özbek (4 yıl önce)
    Sayın vekilim önce likle size teşekürler çolyakllra ilgilendiğiniz için ama çok gerideyiz fırınımiz yok istambulda aldırıyoruz devletten hiçbir desteğimiz yok her şey çok pahalı gulutensiz ürünler biz aileden 3 kişiyiz saygılar
    0
    0
    Yanıtla