SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet ve Milletin Gücü İle İhaneti Defettik"

0
Güncellendi - 2017-06-19 01:32:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğince Vali Mustafa Toprak’ın himayelerinde Malatya’da görevli güvenlik korucularına iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine Vali Toprak'ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, çok sayıda Güvenlik Korucusu katıldı.

İftar programı sonrası katılımcılara ve Güvenlik Korucularına hitap eden Vali Toprak sözlerine “Sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duydum. Güvenlik Korucularımız bizim için çok önemli bir taraftan Jandarmamız, diğer taraftan Emniyet Teşkilatımız ve bir taraftan da Güvenlik Korucusu kardeşlerimiz hep birlikte ülkemizin birliği ve bekası için güzellin, birliğin, beraberliğin temini için ve sorumluluk ve yükümlülüğünü taşıdığımız görevler açısından da vatandaşlarımızın huzurunu, sükûnunu, mutluluğunu, emniyetini ve asayişini verişmiş olan yetkiler çerçevesinde hep birlikte koordinasyon içerisinde yerine getiriyoruz.” diyerek başladı.

Vali Toprak, Güvenlik korucularının verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade ederek bu sebepten dolayı kendilerine teşekkür etti ve Güvenlik Korucuları ile ilgili olarak yapılan çalışmalarla yakın zamanda durumlarının ve statülerinin yeniden gözden geçirildiğini, Kanun Hükmünde Kararnamelerle Güvenlik Korucuların özlük haklarında iyileştirilmeler sağlandığını, Geçici Köy Korucusu adının Güvenlik Korucusu olarak değiştirildiğini belirttikten sonra, “Bu isminin dahi değişmesi bile yeni konseptte size verilen değeri gösteriyor.

Bundan dolayı bu konuda hükümetimize, hükümetimiz nezdinde İçişleri Bakanımıza, tüm katkı sağlayan arkadaşlarımıza öncelikle devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu değişikliklerle birlikte bir taraftan emekliliklerle ilgili düzenlenmeler bir taraftan 50 yaşına gelmiş korucu kardeşlerimizin emekliye sevk edilmesi ve onların çocuklarının veya kardeşlerinin eğer şartları taşıyorlarsa mesleğe alınmaları gibi bununla birlikte diğer şartlar belli bir noktaya getirildi." dedi.

Vali Toprak, “Sayın Cumhurbaşkanımız devamlı ifade ediyor, ‘Milletimiz, bayrağımız, vatanımız ve devletimiz bizim gök kubbemiz bu değerler olmadan hiçbir şeyin olması mümkün değil.’ Çevremizdeki ülkelere baktığımızda, ne kadar iç karışıklıklar, savaşlar, kavgalar, kargaşalar çıkarıldığını ve orada insanların bir birbirlerine nasıl kırdırıldığında ibretle ve üzüntü ile izliyoruz" şeklinde konuşarak en son gündemde olan Katar krizini hatırlattı.

Bu çerçevede Türkiye'nin bir 15 Temmuz ihanetini yaşadığını da belirten Vali Toprak,"Devletimizi, ülkemizi, milletimizi her bir şeyimizi elimizden almak, bizi esaret altında yaşatmak, ülkemizi parçalamak üzere ihanetçilerin hain planlarını 15 Temmuz 'da en son olarak devre koyduklarını izledik.

Ama izleme ile birlikte başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmakla birlikte devletimizin tüm birimleri ve genelinde de milletimizin gücü ile bu ihaneti def etmiş olduk. Şu ortaya çıkıyor ki yüz yıl önce ülkemizde esaret senaryoları oluşturanların devletimizi, milletimizi tarih sahnesinden silmek isteyenlerin yüz yıl önceki ihanet planlarını yeniden devreye sokmak istediğini görüyoruz. 15 Temmuz içeriden ve dışarıdan hainlerin planladığı bir ihanet girişimi idi.” diyerek herkesin bu ihanet senaryoları karşısında uyanık ve farkında olması, birlik, beraberlik, kardeşlik ve sevgisini daha da pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

“Güçlü Türkiye’miz, Güçlü Devletimiz, Güçlü Milletimiz ile ülkemizi muasır medeniyet seviyesi dediğimiz o kutlu ve üstün noktaya hep birlikte taşıyacağız.” diyerek ülkemizin ve milletimizin geleceği ile ilgi güzel dilek ve temennilerde bulunarak sözlerini tamamlayan Vali Toprak katılımcılara bir kez daha teşekkür ederek yaklaşan Ramazan Bayramlarını da tebrik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız