SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Devleti Zayıf Kadrolar Yönetiyor!..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AKP hükümetine tepki göstererek “ Bırak türbanı başkaları konusun. Senin işin cehaletle savaşmak, açlıkla savaşmak” dedi. Öymen hükümetin gidici olduğunu da belirterek,” Bu hükümet içeride gerici, dışarıda verici, yakında gidicidir” dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörlüğünün davetlisi olarak konferans vermek üzere Malatya’ya gelen CHP Genel Başkan yardımcısı Onur Öymen, CHP İl Başkanlığını da ziyaret ederek burada partililerle görüştü. Öymen bu görüşmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkede tarım sektöründe önemli sıkıntılar yaşandığını, bu sıkıntıların hükümetin kusurundan değil aksine bilinçli olarak tarım sektörünü daralttığını belirtti.

Öymen, “Bugün tarım sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazıları zannediyor ki devletin ihmalidir, hükümetin kusurudur,, bir eksikliğidir, Keşke öyle olsa. Hükümetin kusurundan olsa, yanlışlığını söylersiniz, düzeltirler ve halkta rahata kavuşur. Bizim gördüğümüz kadarıyla hükümet bilinçli olarak tarım sektörünü daraltmak istiyor. Bütün çiftçilerimizin sıkıntıları bundan kaynaklanıyor. Her gittikleri yerde çiftçiler bunları protesto ediyor. Haklısınız eksikliğimiz varsa düzelteceğiz demiyor. Gözünüzü toprak doyursun diyorlar. Burada söylemeye terbiyemiz müsait değil. Ama her halükarda çiftçiye karşı savaş ilan etmiş hükümet. Geçen yıl 1 milyon 200 kişi tarımı bıraktı. Bugün çiftçiler ne eksek zarar ediyoruz diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ancak bilinçli bir politikanın sonucudur."dedi.

“Türkiye bugün üzülerek söylüyorum. Çok zayıf kadrolarla yönetiliyor. Çok zayıf kadrolar devletin başına geçmişlerdir ve Türkiye’yi hiç hak etmediği duruma getirmişlerdir. 2. sınıf bir devlet durumuna düşürmüşlerdir. Bizden başka AB’ye aday olan ülkeler çatır çatır müzakere ile bu hakları sağladılar Bir tek biz beceremedik.” diyen Öymen daha sonra şunları söyledi:

“ Ondan sonrada çekinmeden, sıkılmadan, utanmadan dünyaya ilan ediyorlar. Büyük başarı kazandık diye. Yani insaf. Şimdi ondan sonra kalkıp Başbakan bizim partiden bahsedip ‘Bunlar gericidir, bunlar mürtecidir, bunların dünyadan haberi yok’ diyor. Dünyadan haberi olmayan sensin, dünyadan haberi olmayan sizsiniz. Onlar ilerici biz gerici! Türkiye’yi ortaçağ karanlığına sürüklemek isteyen,bütün devletin yapısını değiştirmek isteyen, Laik devlet düzenini değiştirip din devleti haline getirmek isteyen ilerici, Türkiye’yi en çağdaş ülkeler arasına sokmak isteyen CHP mürteci, gerici böyle mi ?

Başbakan her türlü ölçüyü kaçırmıştır. Durumundan memnun olan varsa buyursun oy vermeye devam etsin. Halkımız, esnafımız, sanayici perişan. Türkiye’de asgari işsizlik oranı yüzde 17’dir. AB’ın resmi raporunda diyor ki gençler arasında işsizlik oranı yüzde 20.5 ‘dur. Türkiye en kötü kadrolarla en çağdaş bir ülke olamaz. Bu kadar basit.

Diyorlar ki ‘benim göreve getirdiğim insanlar Türk vatandaşı değil mi ?‘ Türk vatandaşı olduğunu bizde biliyoruz. Senin görevin işi en iyi yapacak olanı getirmektir. Eğer bürokrasiye, devlet idaresine en iyi şekilde yapacak insanları getirseydin ülke bu halde olmazdı.

Bilgi çağında bugün ülkemiz nüfusunun yüzde 13’ü okur yazar değil. Yani 7.5 milyon insanımız okur yazar değil. Okula gidemeyen insanlar var. İleride bilgi çağında bu insanlar ne yapacaklar, bunların çocukları ne yapacak. Bunlarla mücadele edeceksin. Bırak türbanı başkaları konuşsun. Senin işin cehaletle savaşmak, açlıkla savaşmak, çiftçiyi kalkındırmak. Bunu yapacaksın. Şunu söylemek istiyorum. Bu hükümet gidicidir. Bu hükümet içeride gerici, dışarıda verici, yakında da gidicidir.”

Öymen'e açıklamaları sırasında; CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe ile merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak da eşlik ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız