SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletimiz Yalnız Bırakmadı"

A- A+ PAYLAŞ
Van'da meydana gelen depremler sonrasında evlerinden olan ve Malatya'da da konuk edilen depremzedelerden Dolunay ailesini, Malatya Valisi Ulvi Saran ziyaret etti. 
 
"EV ORTAMI SAĞLIYORUZ"
 
Ailelerin ev ortamında kalmalarını sağlamaya çalıştıklarını belirten Malatya Valisi Ulvi Saran, "Depremzede ailelerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerin amacı devletin hoşgörüsünü, sıcaklığını, yardımseverliğini ve Malatyalılar olarak ihtiyaçlarının olup olmadığını tespit ederek her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve acılarına ortak olmaktır. Özellikle de ailelerin ev ortamında kalmalarını sağlamaya çalışarak öncelikli olarak çocuklarımızın sosyal yaşama daha çabuk adapte olmalarını arzuluyoruz" dedi.
 
KOMİSYON OLUŞTURULDU
 
Başbakanlık'ın  genelgeleri doğrultusunda Malatya'da da 'Van Depremzedeleri Çalışma Komisyonu' oluşturulduğunu ifade eden Vali Saran, "Komisyonumuza, sosyal tesislere yerleşmek ve ayni ve nakdi yardım almak için bin 498 kişiden oluşan toplam 344 depremzede aile başvuruda bulunmuştur. Komisyonumuz aracılığı ile bu ailelerden 285 kişi ilimizdeki öğretmenevi, polisevi, TCDD Misafirhanesi, Şeker Fabrikası Misafirhanesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Misafirhanesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Misafirhanesi, Yeşilyurt Ziraat Bankası Lojmanı, Akçadağ İlçesi Öğretmenevi, TC Karayolları Bölge Müdürlüğü Misafirhanesine depremzede aileler yerleştirilmiştir.193 kişiden oluşan 31 aileye de barınmaları için 6 ay ile 12 ay süreli kirasız ev tahsisi gerçekleştirilmiştir. 184 depremzedemize giysi yardımı yapılmıştır. 272 vatandaşımıza sağlık taraması yapılmış olup, toplam 45 aileye Kömür yardımı, 21 ailemize ise maddi yardım yapılmıştır. Gıda yardımı olarak ise Sosyal Tesislerde kalan misafirlerimiz hariç olmak üzere (Tesislerde 3 öğün yemek tesis tarafından temin edilmektedir) 172 aileye gıda yardımı verilmiştir. Depremzede ailelerimize ait 154 çocuğumuz çeşitli okullara kayıt ettirilmiş, gerekli kırtasiye gibi yardımlar yapılmıştır. İlköğretim ve Lise eğitimine devam eden ayrıca üniversite sınavlarına hazırlanan 80 öğrencimiz de dershanelere ücretsiz kayıt işlemi sağlanmıştır. İŞKUR İl Müdürlüğümüz aracılığıyla da 49 işsiz depremzedemiz iş imkanına kavuşturulmuştur. Gece, gündüz sizlerin hizmetinizdeyiz. Tüm ihtiyaçlarınızı gidermek bizim için en asli vazifedir. Sizlere ev ortamı oluşturmak ve depremin izlerini silmek için meskenlere yerleştirdik. Bildiğiniz gibi bizim örf ve adetlerimizde misafirlerimiz hep baş tacı yapılıp iyi ağırlanır. Bizler de sizleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz" dedi. 
 
"DEVLETİMİZ YALNIZ BIRAKMADI" 
 
Vali Saran'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Abdulmehaf Dolunay ise, "Yıllar önce Afganistan'dan göç ederek Türkiye'ye geldik ve Van'a yerleştik devletimiz Van'da da bize sahip çıktı, depremden sonra da Malatya'ya geldik devletimiz bizi yine yalnız bırakmadı burada da yine bize sahip çıktı. Biz şu anda devletimiz sayesinde sıcak bir ortamdayız. Devletimiz ve sizler olmasaydınız biz şimdi çok mağdur bir durumda olacaktık. Allah devletimizin eksikliğini vermesin" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız