SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devletin 'Metruk' Binasında Yangın

0
Güncellendi - 2016-10-24 20:16:47
Devletin 'Metruk' Binasında Yangın
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce Topraksu, Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü ve son olarak da Tapu Sicil ve Kadastro İl Müdürlüğü olarak hizmet verirken 2 yıl önce boşaltılan Cengiz Topel Caddesi'nde Pazartesi akşam saatlerinde burayı kullanan baliciler tarafından çıkartıldığı değerlendirilen yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Binayı 2006- 1014 yılları arasında kullanan Tapu'nun binayı boşaltmasının ardından kaderine terkedilen, uyuşturucu kullananların ve başıboşların mekani haline gelen, yıkılması için çatısı sökülen ve her hangi bir güvenlik önleminin alınmadığı binaya akşam saatlerinde giren kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin bina içinde yaktıkları ateş yangına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek, büyümeden söndürdüler. Yangının baliciler tarafından çıkartılmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Özellikle gece balicilerin kullandığı binaya, vatandaşların ihbarı üzerine yine gece en az 3-4 kez polis ekipleri gelip kontrol etmek durumunda kalıyor.

Vatandaşlar, binanın biran önce yıkılarak balicilerden kurtarılmasını istiyor. (Aşağıdaki ilk 2 fotoğraf bu yangından)

EVDE YANGIN..

Bu arada, Fırat Mahallesi'ndeki bir evde çıkan yangına da itfaiye müdahale etti.

Olay, saat 10.15’te Fırat Mahallesi İpek Caddesi Kuzey Sokak içerisindeki Onur Apartmanında meydana geldi. İddiaya göre; 5 katlı apartmanın 1. Katında Mehmet Çakmak’a ait dairede salon kısmında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Evde dumanların çıkması üzerine, evde bulunanlar kendilerini dışarı atarken, durum İtfaiyeye ihbar edildi.

İtfaiye ekipleri kısa sürede geldikleri olay yerinde yangına müdahale ederek, önce kontrol altına aldılar, ardından tamamen söndürdüler.

Yangında evin salonunda bulunan eşyalar kullanılmaz hale geldi. (Aşağıdaki son 2 fotoğraf bu yangından)

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

yangın1

yangın2

yangın3

yangın4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Şafak (7 yıl önce)
    İbrahim kardeş benzer sıkıntılar daha yeni açılışı yapılan KERNEK külliyesinin altı içinde geçerli maalesef. Ben yorumların haricinde büyükşehir belediye başkanına mesaj bile yazmıştım. Ama sen çalar sen söylersin. Kimsenin kaale aldığı yok. Ama beklemedeyim. Buralarda olabilecek bir problemde bütün dokümanları ile birlikte ulusal medyada yayınlatscagim. Nimet, cimer ...peşine düşmek boynumun borcu. Pes etme sende. Dik durmaya devam. Doğru duvar yıkılmaz derler. Yorumlara eleştirilere uyarılara devam lutfen
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (7 yıl önce)
    Bu binada uyuşturucu kullananların kaldığını, boş binanın şehrin merkezinde atıl bir vaziyette bekletildiğini buradan bir vatandaş bas bas bağırmıştı.Bende nacizane elden geçirilirse okul olarak kullanılabileceği konusunda destek mesajı yazmıştım..Ancak boş yere yazdığımızı , kendimizin yazdığını kendimizin okuduğunu görüyoruz.Bundan böyle sonsuza kadar yorum yapmama kararı aldım.Nasıl olsa herkes bidiğini okuyor.Saygılar
    0
    0
    Yanıtla