SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletin Ortağı Erdoğan!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:31
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk dosyalarının kapatılmaması ve mevcut teklifin geri çekilmesi halinde HSYK düzenlemesiyle ilgili görüşmelerin yapılabileceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yanıt gelene kadar teklifi geri çekmeyeceğinin hatırlatılması üzerine "Benim söylediklerim yanıt değil mi arkadaşlar. Söyledik gayet net" dedi. 

TBMM’de grup toplantısı öncesinde bazı Demokrat Partililer CHP’ye katıldı. Partiye yeni katılanlara rozetlerini takan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere hitaben yaptığı konuşmada 2 gündür Gebze’de eylem yapan kamyoncuların mazot fiyatları ve nakliye ücretlerinden şikayetçi olduklarını söyleyerek kamyonculara seslendi. Kılıçdaroğlu, “Mazot fiyatı yüksekse devletin soyulmasından kaynaklıdır. Eğer yolsuzluklar konusunda, rüşvet konusunda hepimiz duyarlı olarak, haramilerin saltanatını yıkarsak bu ülke huzura kavuşmuş olur. Bu mazot fiyatı ile siz kazanamazsınız, bu cezalarla, vergilerle siz kazanamazsınız” diye konuştu.

17 Aralık tarihinde dünyada neler olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim 17 Aralık’ta ne oldu, önemli bir gerçek ortaya çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin soyduğu ortaya çıktı. O işadamlarına hayırsever işadamı diyor. Bakan’a 700 bin liralık kol saati veriyor. Ne kadar hayır sever işadamı. O işadamı Bakana veriyor 700 bin liralık kol saatini. Bu ülkenin bir gerçeği var, ülke soyuluyor, vatandaşın cebinden çıkan her kuruş verginin hesabını somak benim boynumun borcu. Mamak’ta oturan yurttaşlarıma sesleniyorum, 700 bin liralık kol saati 10 tane apartman dairesi demektir. Evsizlere, kira ödeyenlere söylüyorum. 10 apartman dairesini Bakanın koluna takıyorlar. Bu çetenin rejisini çete üyelerinden birisi açıklıyor, ‘Başbakan talimatı verdi ben yaptım, ben neden istifa edeyim ‘ diyor. Sen bu ülkede yolsuzluklar konusunda çete reisisin, ustasın bu konuda. Adam kendisini devletin ortağı görüyor, parayı götürüyor, yolsuzluk almış başını gidiyor, ‘devlet ortak kabul etmez’ diyor. Devletin ortağı var, adı Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu.

“Birisi yolsuzluk davası dolayısıyla aranacak, aranan senin çocuğunsa alır götürürler ifadesini verir, Başbakanın çocuğuysa kimse onun ifadesi alamaz. Uzun süre saklandı. Geçen gün babasıyla birlikte aynı arabaya binmiş. Bu devlete meydan okumadır” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Bilal Erdoğan’ı eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın seçimde hesaplaşacağını söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Demokratik bir ülkede rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanların hesap verdiği yer yargıdır, benim de görevim seni yargı önüne çıkartmaktır” şeklinde konuştu.

Uludere olayına değinen Kılıçdaroğlu, “Senin kararınla 34 yurttaşımızı öldürdüler, sen hesabını soramadın. Onun hesabını sormak benim boynumun borcu. Senin talimatınla uçaklar gitti bombaladı. Allah büyüktür bunun hesabını vereceksin sen” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yolsuzluk dosyaları kapatılmayacak, onların üzerine gidilecek, mevcut teklif geri çekilecek. O çerçevede görüşmeler yapılabilir” dedi. 

CHP Grup Toplantısından sonra gazetecilerin sorularına cevap veren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği teklifine nasıl bakıyorsunuz?” şeklinde sorunun ardından, “Bir teklifi geri çeksinler tabi. Biz iki koşulumuzun olduğunu söyledik. Yolsuzluk dosyaları kapatılmayacak, onların üzerine gidilecek, mevcut teklif geri çekilecek. O çerçevede görüşmeler yapılabilir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “AK Parti sizden gelecek yanıtı bekliyor” diyen gazeteciye, “Benim söylediğim yanıt değil mi arkadaşlar” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız