SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Devletin Parası Doğru Kullanılmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Çevreyolu'na köprü- üst geçit projesi ile ilgili tartışmalara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş da katıldı. Altaş, bir sorunu çözme adına yeni sorunlar çıkaracağına ilişkin eleştiriler gündeme gelen projenin gelişimi engelleyecek ve görüntü kirliliği yaratacak bir proje olduğunu, ayrıca bununla ilgili olarak Mimarlar Odası Malatya temsilciliğinin görüşlerinin sağlıklı değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Altaş, Malatya'nın 7 milletvekili, Belediye Başkanına da bir yazıyla ilettikleri görüşlerini şöyle açıkladı:

"Bulunduğu coğrafi konumu ve içinde yaşanan nüfus yoğunluğu bakımından bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimi yüksek ili olan Malatya’mızda son yıllarda yaşanan şehir içi trafik sorununa çözüm bulmak amacı ile yapılan çalışmalar sorunlara çözüm olmaktan çok yeni sorunlar yaratmaktadır.

Bugün itibari ile çevre yolu olma özelliğini yitiren ve şehir içi ana artel yol konumunda bulunan çevre yolu üzerinde yapılması düşünülen üst geçitlerin Malatya’’nın şehir içi trafiğine çözüm olmayacağı gibi yapılacak bu üst geçitler şehrin gelişimini engelleyecek ve görüntü kirliliğine yaratacaktır. Ayrıca alınan bilgiler göre %4 eğimle yaklaşık 1 km uzunluğunda yapılacak olan üst geçitler bu bölgedeki ticari hayatı da olumsuz etkileyecektir.

Bu nedenle şehir içi ulaşımını rahatlatması planlanan Milli Egemenlik- Turgut Temelli Caddeleri ile Zapçıoğlu- Terminal Caddeleri devamında günü birlik çözümler yerine geleceğe yönelik uzun vadeli projelerin hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Yapılması düşünülen üst geçitlerin yerine planlı bir kavşak düzenlenmesi veya bu bölgelerde alt geçit uygulaması daha doğru olacaktır.

14 milyon YTL keşif bedeli ile yapılacağı açıklanan bu üst geçitlerin ileride ölü bir yatırım olarak değerlendirilmemesi için bugünden bu konuda gerekli çalışmaların yapılması daha doğru olacaktır. Bu yatırım için ayrılan finansmanın kuzey çevre yoluna kullanılarak biran önce faaliyete geçirilmesi sağlanmalıdır.

Devlet kamu adına yapmış olduğu harcamaları vatandaştan toplamış olduğu vergiler ile karşılamaktadır. Vergi vermek bir vatandaşlık görevi olduğu kadar toplanan bu vergilerin de doğru ve sağlıklı olarak kullanılması kamu adına görev yapanların görevi olmalıdır.

Bunun için toplanan her kuruş verginin yerinde ve uygun amaçlara göre kullanılması gerekmektedir.

Bu nedenle Malatya Mimarlar Odasının yapmış olduğu çalışmaların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız