SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletin Simsarlık Yaptığını Göreceğiz!."

0
Güncellendi - 2016-02-13 18:16:51
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Belediye İş Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Nuri Solmazgül'ü ziyaret etti.

Belediye İş Sendikası ziyaretinde Veli Ağbaba’ya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Solmazgül, “Yerel yönetimlerden sonra sendikalardan da sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmanız elbette bizi sevindirdi. Mutlaka bazı konularda birbirimize ihtiyaç duyacağız. Özellikle de bu dönemde sendikalar ve işçi sınıfı olarak desteğe çok büyük ihtiyacımız var” diye konuştu.

Demokrasinin olmazsa olmaz koşulunun örgütlenmek olduğunu söyleyen Veli Ağbaba ise “Bunun başında da sendikalar gelmektedir. Maalesef Türkiye’de sendikalaşma oranı gün geçtikçe düşüyor. Bu konuda 1980’li yılların çok çok altındayız. Bu gün baktığımızda taşeronluğun ve kayıt dışı çalışmanın temeli örgütlenememek ve sendikalaşamamaktan gelir. Bunların önüne geçmek için sendikalaşmaya önem vermeliyiz. Ancak Türkiye’de bu durum tam tersi işliyor. Özellikle bu günlerde üzerinde çalışılan bir yasa var ki bu tamamen geçmiş dönemde işçinin, emekçinin kazanılmış hakkının kaybedilmesi anlamına geliyor. Mesela kıdem tazminatı ile ilgili bir çalışma var bu çalışmayı sendikalar kabul etmiyor. Ayrıca özel istihdam bürolarının açılması diye bir konu var ki bu resmen Türkiye’deki iş yaşamının baştan aşağı değiştirilmesini öngörüyor. Amele pazarlarını aratmayan bir durumla karşı karşıya geleceğiz, devletin simsarlık yaptığını göreceğiz. Bu işçilerin idam fermanı olacak. Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak işçinin, emekçinin idam fermanını yırtıp atacağımıza söz veriyoruz. Biz her zaman sizlerin mücadelesine destek vereceğiz ve sizlerin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız