SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletle Yarışıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:21:50
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Karşımızda Devletin bütün imkanlarını kullanan bir aday var. Malatya Belediyesi’nin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Devleti, Valisi, kaymakamı, savcısı,polisi herkes Başbakanı destekliyor.Biz Devletle yarışıyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Doğanşehir ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi. Ağbaba ve beraberindekiler, Doğanşehir merkezinde ve Çığlık, Sürgü,Erkenek, Polat,Dedeyazı,Karaterzi,Yuvalı mahallelerinde halkla buluştu.

Ziyaretleri sırasında Türkiye ve komşu ülkelerle ilgili değerlendirmeler yapan Ağbaba; “Türkiye’nin bütün komşularında kan akıyor. Daha önce Başbakanın dost olduğu Suriye’de sadece kendi gibi olmadığı için, Esad’ın yıkılabilmesi için ne kadar terör örgütü varsa besledi. 2 Yıldır söylüyoruz. Maalesef süreç bizi haklı çıkardı. İŞİD , bölgede bir cinayet şebekesi gibi çalışıyor.Ezidileri, Kürtleri, Türkmenleri, Alevileri katlediyorlar.Bu örgütün doğmasını ve büyümesini sağlayan AKP hükümetidir. Hala başbakan İŞİD’le ilgili tek bir kelime söylemedi. ‘Rehineler var diye Başbakan bir şey söylemiyor’ diyorlar. Peki rehine krizinden önce neden tek kelime etmedi.Reyhanlı’da ki katliamı İŞİD üstlendi ama yine de seslerini çıkarmadılar.”ifadelerini kullandı. 

“BERKİN’İN ANNESİ TERÖRİST, İŞİD DEĞİL”

“Sınırda durdurulan tırlarda İŞİD’e silah taşıyordu. Başbakan herkese kolayca terörist derken, Berkin Elvan’ın annesine terörist derken, Ali İsmail Korkmaz’a terörist derken, Grup Yorum biletleri satan öğrencilere terörist derken acaba İŞİD’e neden terörist demiyor.? Çünkü Başbakan’da Sünni halife devleti kurulmasını istiyor. Onun kafası da İŞİD kafası. Başbakanın bütün kışkırtmalarına rağmen kardeş kavgası, mezhep kavgası yok. Bugüne kadar Türkiye çok Başbakan gördü ama bu Başbakan kadar ayrım yapan kimse gelmedi. Böyle bir kişinin Cumhurbaşkanı olması felaket olur.”dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendiren Ağbaba; “Karşımızda Devletin bütün imkanlarını kullanan bir aday var. Malatya Belediyesinin bütün imkanlarını kullanıyorlar. Devleti, Valisi, kaymakamı, savcısı,polisi herkes Başbakanı destekliyor. Biz Devletle yarışıyoruz. Bizim adayımızı 13 siyasi parti destekliyor. Toplumun tüm kesimlerinden destek açıklamaları geliyor.”dedi.

"EDEPSİZ KADIN" TEPKİSİ..

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Başbakan Erdoğan’ın Amberin Zaman’a hakaret ettiği ve onu hedef gösteren Malatya'da sarfettiği sözlerine yönelik olarak da şunları söyledi:

“İçindeki diktatörlük hevesini bir türlü gizleyemeyen Erdoğan’ın despotluğu Malatya’da bir kez daha hortlamıştır. Kullandığı nefret dolu dil ile bu sefer bir gazeteciye açıkça hakaret etmiş ve hedef göstermiştir. Erdoğan’ın Amberin Zaman’a yönelik tavrı ne ilktir ne de son olacaktır. 'Gazeteci kılıklı militan' ve 'edepsiz kadın' gibi ifadeler kullanan özgür basına cepheden düşman birinin tüm halkımızı kucaklayabilecek bir zihniyete sahip olması beklenemez. Erdoğan’ın nefret kokan nefesi iktidar geldiği günden bu yana gazetecilerin ensesindendir. Yakın dönemde de dünyanın en prestijli haber kanalı BBC’nin Türkiye muhabirini Soma katliamı hakkında yaptığı haber yüzünden hedef gösteren bu zihniyet, gazetecilere aba göstermeye, tüm basını kendi havuzuna sokmaya çalışmaktadır. Özel olarak görevlendirdiği 'kalemşörleri' ile kurdurduğu haram medyası dışında kalan basın organlarına yaşam hakkı tanımayan Erdoğan’ın farklı olan seslere ve renklere yönelik tahammülsüzlüğü had safhaya ulaşmıştır. Bu zihniyetle Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmadığı ortadadır. Halkımızın pazar günü yapacağı seçimle, bu despotun; diktatörlük heveslerini kursağında bırakacağına inanıyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız