SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlet'te Başarılı Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:24:21
Devlet'te Başarılı Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Bel fıtığı tedavisi gören Şeyho Kılıç’a bir süre sonra toplardamar tıkanıklığı teşhisi konuldu. Yazıhanlı hastaya Yeni Devlet Hastanesi’nde katedral yöntemi ile yapılan operasyonda başarıya ulaşıldı. 

Toplardamar tıkanıklığı bulunan hasta Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. Yazıhanlı Şeyho Kılıç daha önce Devlet Hastanesi’nde ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nde olmak üzere 2 sefer bel fıtığı ameliyatı oldu. Daha sonra dizlerinde ağrı oluşan Kılıç, bir ameliyat daha geçirdi. Sonrasında kan pıhtılaşması tanısı konulan hasta doktora başvurduğunda bu hastalığın tedavisinin olmadığını öğrendi.

Bunun üzerine Yeni Devlet Hastanesi’ne giden hasta burada Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Melek Yılmaz tarafından ameliyata alındı ve başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu. Yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen ameliyatla sağlığına kavuşan Şeyho Kılıç, şu an sağlığının çok iyi olduğunu ve felçli bir hasta durumundayken şimdi çok rahat yürüyebildiğini dile getirdi. Kılıç, kendisini yeniden sağlığına kavuşturan Devlet Hastanesi yönetimine ve doktorlara teşekkür etti.

Başarılı operasyona imza atan Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doktor Melek Yılmaz ise, hastanın DVT yani toplardamar tıkanıklığı teşhisi ile kendilerine geldiğini ve bu tanının akciğerlerde pulmoner emboli nedeniyle ölüm riski taşıdığını söyledi. Bu hastalığın da aslında birçok nedeninin bulunduğunu belirten Yılmaz, “Hareketsizlik, genetik yatkınlık, cerrahi nedenler, eğilimli olmak gibi nedenleri var. Bu hastamıza DVT tanısı koyduktan sonra yüksek medikal tedaviye başladık, ilaçla riskleri ortadan kaldırmaya çalıştık. Ama ultrasonlarla hastaya baktığımızda toplardamar tıkanıklığının daha yukarı doğru ilerlediği gördük. Bel fıtığı aslında önceki tanısı” dedi.

Hastada medikal tedavinin başarısız olması nedeniyle diğer tedavi yöntemlerine başlamaya karar verdiklerini belirten Doktor Yılmaz, “Zaten girişimsel cerrahi denilen yöntemlerimiz son yıllarda arttı. Anjiyo eşliğinde, bir katedral yardımıyla o tıkalı damara girerek, damardaki pıhtıyı aspire ediyoruz. Ama ilk önce karın damarına bir filtre koyarak pıhtının akciğerlere gitmesini engelleyip önlemimiz alıyoruz. Bu hastamızda da çok başarılı bir sonuç elde ettik. Bacaktaki ödem ve şişlik geriledi. Ameliyatı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı arkadaşım Mehmet Yılmaz ile yaptık. Seçilmiş vakalarda maliyeti yüksek bile olsa insan hayatı çok değerlidir. Bu nedenle bu yönetmeleri kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Uygulanan yöntemin maliyeti yüksek bile olsa katedral yardımıyla tıkalı damarı açtıklarını belirten Yılmaz, “Hastanın hayatını kurtardık. Yine kanı sulandıran ilaçlarımıza devam edeceğiz. Hasta kontrolümüzde olacak. Şu an herhangi bir şikayeti kalmadı, yürümesi kolaylaştı. Genetik yatkınlığı devam ettiği sürece risk tabi ki var” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız