SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlette Enteresan İşler!..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü arasındaki bir yazışma, tartışma konusu oldu. Vali adına bir yardımcının da “olur” verdiği işlem, Milli Eğitim’in “hizmet talebi”nde bulunduğu diğer resmi kurumun, “bunun ancak bir koşulla olabileceği” yanıtını içeriyor..

MİLLİ EĞİTİMİN TALEBİNE KARŞI TALEP..
Milli Eğitim Müdürlüğü, 1 Kasım tarihinde Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda, onarımı yapılacak 19 ilköğretim okulu ve lisenin bu yıl ihalesinin yapılabilmesi için, ihaleye esas bilgi ve belgelerinin hazırlanmasını talep etti.

Görevi, devletin diğer kurumlarının bu tür isteklerini karşılamak olan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ise, bu yazıya 10 Kasım tarihinde, müdür Abuzer Aslan imzasıyla ilginç bir yanıt verdi.

Yanıtta özetle, “..Gerek ilgi yazıyla istenen bilgi ve belgeleri, gerekse ileride müdürlüğünüz işlerinin zamanında en kısa sürede hazırlanabilmesi için müdürlüğümüzün acil ihtiyacı olan 30 adet bilgisayar ve yazıcısının müdürlüğünüzce karşılanması, aksi takdirde elimizde mevcut olan bilgisayarlarla hizmetlerin zamanında yetiştirilmesi mümkün olamayacağından;

Bilgisayar ihtiyacımız müdürlüğünüzce karşılandığı takdirde, işlerin en kısa zamanda ve en seri şekilde tamamlanabileceği hususunda; bilgi edinilmesini ve gereğini arzederim..” deniyor.

Bu yazı üzerine, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç da, Valilik Makamı’na 14 Kasım tarihinde yazdığı resmi yazıda, “Malatya Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’ne ait ilgili yazıda belirtildiği üzere, müdürlüğümüzün acil işlerini yetiştirebilmeleri açısından 30 adet bilgisayara ihtiyaç duyulmuştur. Ancak şu anda 30 (otuz) adet bilgisayar alımı mümkün değildir. Müdürlüğümüzün de işlerinin aciliyeti sebebiyle aşağıda isimleri yazılı olan Teftiş Kurulu Başkanı, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin kullandıkları bilgisayarları geçici olarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne gönderilmesini uygun görülmüştür.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde aşağıda isimleri yazılı idarecilerin bilgisayarlarının geçici olarak Bayındırlık İskan Müdürlüğüne geçici olarak verilmesini tensiplerinize arzederim.” denildi.

İki resmi kurum arasındaki bu yazışmanın içeriğini Valilik de uygun gördü ve “bilgisayar, hem de 30 bilgisayar vermezseniz işlerinizi zamanında yapamam” diyen kurumun talebinin karşılanması için Vali adına, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük imzasıyla “OLUR” dendi.

Bu “OLUR”un ardından, Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, “sair detayları” daha önce Malatyahaber.com’da “Milli Eğitim’den Bayındırlık’a..” başlıklı yazıda yeralan bilgisayar toparlama işine girişti.

BAZI SORULAR..
1-Bir resmi kurum, asli görevi olan işi talep eden bir diğer resmi kuruluşa, “Şu malzeme eksiğimizi gidermezseniz, işinizi zamanında yapmayız-yapamayız?” diyebilir mi? Başka kuruluşlardan da benzer talebi oldu mu? Bunu yapan resmi kuruluş hakkında, bir üst makam olan Valiliğin işlem yapması gerekmez mi?

2-19 ihale işlemi için 30 bilgisayar gerektiğini söyleyen resmi kuruluş, bu talebini esasen karşılamak durumunda olan makamlara iletmiş mi? Örneğin Valiliğin böyle bir ihtiyaçtan haberi var mı? Ayrıca, 30 bilgisayar ihtiyacı ne kadar gerçekçi?

3-Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nün, bürokraside pek alışılmamış bir şekilde yazıya döktüğü talebi karşısında, Milli Eğitim’in konuyu aktardığı ve “OLUR” aldığı Valilik, aslında bazı eksikleri olduğunu öne süren kurumların “aksi takdirde işi yapamayacağı” beyanına da onay vermiş olmuyor mu?

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız