SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devre Arkadaşlarının Vefası

A- A+ PAYLAŞ

Teröristlerce 23 yıl önce şehit edilen Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin'i, Harbiye'den 79'lu devre arkadaşları unutmadı ve anısına Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Kardiyoloji servisinde bir hasta odasını dayayıp döşedi.

Harbiye 79 Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, başkanları Ahmet Çınar'ın önderliğinde, 9 Haziran 1987'de Ömerli'de teröristlerle girişilen çatışmada şehit edilen Üsteğmen Seçkin için, öğleden önce Kuyuönü Mezarlığı Şehitliği'ndeki mezarı başında ölüm yıldönümü dolayısıyla anma töreni yapıldıktan sonra, öğleden sonra da Seçkin'in adını yaşatmak için Turgut Özal Tıp Merkezi'nde dernek tarafından dayanıp döşenen odanın açılış töreni yapıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji servisinde düzenlenen açılış programına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, 2. Ordu Komutanlığı Personel Başkanı Kurmay Albay Mehmet Keskin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Namık Boran, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Keskinkılıç, Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çınar, Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, şehit Koray Seçkin'in babası Mehmet Seçkin, annesi Necla Seçkin ve kardeşi Prof. Dr. Turgay Seçkin ve Seçkin ailesi katıldı.

Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Ahmet Çınar, programda yaptığı konuşmada, "Bu gün burada Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin okul arkadaşları arasında ülkesi ve vatanı için şehit verdiği şehitlerini anma, onların adlarını ilelebet yaşatmak maksadıyla başlattıkları bir projenin ikincisi olan Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin’in adını gönüllerde daima yaşatmak maksadıyla tefriş ettiğimiz odanın açılışını yapmak üzere bir arada bulunmaktayız. Bu konuda bize kucak açarak böyle bir fırsat yaratan başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik, Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Hastane Başhekimimiz Prof. Dr. Ünsal Özgen olmak üzere tüm yetkililerimize derneğimizin mensupları ve devre arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan merkezin her geçen gün adına yakışır gelişmeler kaydetmesinin onur verici bir durum olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir şunları söyledi:

“Malatya ve bölge halkına daha kaliteli bir hizmet sunmak amacıyla başlattığımız bir proje ile hayırsever vatandaşlarımız tarafından modernize edilmesini düşündüğümüz hasta odalarının oluşturulması için çeşitli girişimlerde bulunduk. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik öncülüğünde gelişen bu proje ile hastanemizde çoğu üç ya da altı kişilik olan hasta odalarımızın hayırsever işadamlarımız tarafından tefriş edilerek daha modern bir görünüme kavuşmasını amaçladık. Kardiyoloji servisinden başlayarak hastanemizin geneline yayacağımız bu projeye şimdiden birçok işadamı sahip çıktı. Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş ettiği tek kişilik hasta odasının projemizin tamamlanan ilk odası olması son derece anlamlı olmuştur.”

Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş edilen ve son derece modern görünümlü tek kişilik hasta odasının açılmasının bizleri duygulandırdığı kadar sevindirdiğini de belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, katkılarından dolayı Harbiye 79 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür etti. Prof. Dr. İçen çok anlamlı bir günde böylesine önemli bir projenin şehit yakınları tarafından başlamasından dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi.

Yapılan konuşmalardan sonra Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji servisinde Şehit Jandarma Komando Kıdemli Üsteğmen Koray Seçkin adına tefriş edilen odanın açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız