SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devreden Ödenek, Duvarı Çatlak Okul!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde bulunan İbn-i Sina İlköğretim Okulu'nda yarılan duvarlarına rağmen soba yakılarak eğitim yapılıyor. Merkezdeki okulda manzara bu iken, Milli Eğitim 17 milyon YTL (17 trilyon TL) tutarındaki yatırım ödeneğini geçen yıldan bu yıla devretmişti..

DUVARI ÇATLAK OKUL..
Malatya merkez Aşağıbağlar Mahallesi'nde bulunan İbn-i Sina İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Bülent Aktaş, 1984 yılında yapılan okullarında şu anda 260 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, okullarına gereken yatırımın yapılmadığını söyledi.

Merkeze 3 kilometre uzaklıktaki okulda sobalı ısınma ile eğitim verildiğini anlatan Aktaş, "Okulun duvarlarının ciddi anlamda çatladı, adeta yarıldı. Okulda içerisinde kütüphane bulunmadığı gibi, boş sınıf olmadığı için de bilgisayar sınıfı oluşturulamadı" dedi.

Okulda öğrenciler ile öğretmenlerin aynı tuvaletleri kullandığını belirten Aktaş, okullarının bahçe düzenlemesinin de yıllardır bekletildiğini ifade eti.

ÖDENEK DEVRETMİŞTİ..
Malatya Özel İdare Müdürlüğü tarafından açıklanan 2005 yılı faaliyet raporundaki bilgilere göre, 2004 yılından yatırımlar için ayrılan ödenekten 9 milyon 56 bin YTL (9 trilyon 19 milyar TL)'sini 2005 yılına devreden Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2005 yılında yatırımlar için ayrılan 17 milyon 43 bin YTL (17 trilyon 43 milyar TL)'yi 2006 yılına devrettiği belirtilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız