SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devrim Niteliğinde Uygulama Olacak"

0
Güncellendi - 2016-08-25 16:41:46
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Malatya Ticaret Borsası’nı (MTB) ziyaret etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, Bakan Tüfenkci ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bakanımız göreve geldiğinden beri bir dakika bile boş durmuyor. Allah kendisinin yardımcısı olsun, başarılar diliyorum” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Van ve Elazığ’dan sonra Malatya’yı ziyaret ettiklerini belirtti.

Tüfenkci, “Esas amacımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki ticaret erbabımızız, sanayicimizin ve reel sektörün hem dertlerini dinlemek hem neler yapabiliriz, ne çözüm üretebiliriz, buranın ekonomisini nasıl kalkındırabiliriz bunları görüşmek. Hükümet olarak Doğu ve Güneydoğu’ya açıklayacağımız teşvik paketi öncesi bir anlamıyla buraların nabzını tutmak istedik. Önümüzdeki günlere de inşallah Başbakanımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine giderek bu teşvik paketini açıklayacak” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuzdaki darbe girişimine karşı milletin kendi iradesine sahip çıktığını belirterek, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütün Türkiye’ye darbe girişiminde ve akabinde milletimizin şanlı direnişi, sivil iradeye sahip çıkması, milli iradeye sahip çıkması, ‘sandıkla seçilenler, sandıkla giderler’ ilkesine sahip çıkması ve bu anlamıyla Malatya’nın yine milli iradeye çok güçlü bir şekilde sahip çıkması, 27 gün meydanlarda nöbet tutması bizleri gururlandırmıştır” dedi.

Ürün İhtisas Borsası’nı hayata geçireceklerini kaydeden Tüfenkci, “Borsalar bir ilin özellikle tarıma dayalı ticaretin gelişmesi noktasında çok nemli görevler ifa ediyorlar. Hem o ilin ticaretine ve ticaretinin gelişmesine katkı sunuyorlar; bir yandan tarımın ve hayvancılığın gelişmesi noktasında ziraat odalarıyla birlikte o ilden önemli görevleri üstleniyorlar. Biz önümüzdeki günlerde Bakanlar Kuruluna sevk ettik, inşallah kısa zamanda çıkacak Başbakanımızın da bayram müjdesi olarak ifade ettiği Ürün İhtisas Borsalarını da hayata geçiriyoruz. Ürün İhtisas Borsaları özellikle ticari hayatımıza ve Lisanslı Depoculukla beraber oradaki depolanan elektronik sertifikaya bağlanarak piyasalarda işlem görmesi, oluşturulacak ürün borsasında işlem görmesi ve yatırım araçlarından birisi olması esasıyla inşallah önemli görevler görüp, Türkiye’de bir anlamda devrim niteliğinde uygulama olacak” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Erhan soğukpınar (7 yıl önce)
    Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuyu daha önce bir çok kez gündeme getirmiştik, hayata geçiyor olması bizleri çok sevindirdi. http://m.haberler.com/bakan-eker-e-kayisi-raporu-sunuldu-3813910-haberi
    0
    0
    Yanıtla
  • acar (7 yıl önce)
    gerçek devrim niteliğinde birde istanbul depreminde konulan ek vergiler kaldırılsa depremdeki yaralar halen sarılmadı demekki?
    0
    0
    Yanıtla