SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devrimleri Yaşatacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:53
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Malatya İl Temsilciliği, Menemen olaylarında 82 yıl önce şehit edilen Asteğmen Kubilay’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması düzenledi. 

Soykan Meydanı’nda basın açıklamasını okuyan TGB Malatya İl Temsilcisi Gülistan Özdemir, “Devrim şehidimiz, öğretmenimiz, Mustafa Fehmi Kubilay, 82 yıl önce aramızdan ayrıldı. Bizler 82 yıl önce olduğu gibi serden geçen Kubilaylarız. Çanakkale Savaşı’nda cepheye yalın ayak gidenleriz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Gericiliğin karşısında duran milyonlarız. Milletimizin birliği ve vatanımızın bağımsızlığı yeniden kazandırılacak. Amerikan emperyalizmine son verip, Cumhuriyet devrimlerini yaşatacağız” şeklinde konuştu.

EĞİTİM-İŞ'İN AÇIKLAMASI..

Eğitim-İş Sendikası Malatya Temsilcisi Feyzullah Çelik de, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"23 Aralık 1930'da Cumhuriyete karşı ayaklanan gericiler, Öğretmen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit etmişlerdir.

“Kubilay” gericiliğe karşı verilen savaşın simge ismidir. “Kubilay olmak”, gericilik karşısında gerekirse başını vermek, ama asla eğilmemektir.

Öğretmen kimliğiyle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, daha mutlu, daha çağdaş bir dünyanın var olabilmesi için mücadele eden Kubilay, ulusumuzun Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığının önemli bir sembolü olarak tarihe geçmiştir.

Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet, karanlıktan aydınlığa, dogmalardan bilimselliğe ve akılcılığa, bağnazlıktan çağdaşlığa, imparatorluktan ulus devlete ve kulluktan yurttaşlığa geçişin adıdır. Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılarak, kutsal dini duyguların siyasal amaçlarla kötüye kullanılmasının önlenmesi, Cumhuriyet yönetiminin temel yaklaşımlarından birisi olmuştur.

23 Aralık 1930 günü Menemen'de bir grup gericinin gerçekleştirdiği eylem, Cumhuriyet karşıtlarının çirkin yüzlerini göstermeleri yönünden ibretle hatırlanması gereken bir olaydır.

Eğitim-İş olarak diyoruz ki; her öğretmen bir Kubilay olmalıdır. Bütün eğitim-bilim çalışanları ve halkımız, bağnaz düşüncelerin, kişi, toplum ve devlet yaşamını etkilememesi için duyarlı olmalı, Türkiye Cumhuriyeti'nin hedeflerini gerçekleştirmesi yolunda ilerici atılımları ilk günkü bilinçle sürdürmelidir. Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan düşünce ve girişimler, Türk ulusunun duyarlılığı ve sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Kuşkusuz Türk ulusu büyük Atatürk'ün aydınlattığı yolda ilerleyecek, cumhuriyetimize, ulusal değerlerimize bağlılığını her koşulda gösterecektir.

Devrim şehidimiz Kubilay’ı, şükranla ve minnetle anıyor, tüm devrim şehitlerinin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız