SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DGÖ Kutlaması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle, çeşitli etkinliklerle kutlama yapıyor.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle, Malatya Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü personeli Atatürk Anıtı'na çelenk koydu

Burada açıklama yapan Gümrük ve Muhafaza Başmüdür Vekili Nurettin Cengiz, "Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu ve halen 177 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü'nün (DGÖ) temellerini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi Türkiye'nin de aralarında bulunduğu kurucu üyeler tarafından 1950 yılında imzalanmış ve 1952 yılında yürürlüğe girmiştir. Anılan Konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde 17 Avrupa ülkesinin katılımıyla Brüksel'de gerçekleştirmiştir. Örgütün ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak günü, üye ülkelerde ve DGÖ merkezinde "Dünya Gümrük Günü" olarak belirlenmiştir. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır"ifadelerini kullandı.

"Dünya Gümrük Günü 2011 yılı için, "Mükemmel Gümrüğün Katalizörü: Bilgi" teması belirlenmiştir. Dünya Gümrük Günü kutlamaları ve 2011 yılı etkinliklerinin bu tema çerçevesinde şekilleneceği öngörülmektedir"diyen Cengiz, açıklamasını şöyle tamamladı:

"DGÖ, tüm dünyada gümrük idarelerinin etkinliğinin ve performansının arttırılması için 2011 yılını, gümrüklerin oynadığı rolün önemi konusunda bilinçlenme ve bilgilendirme yılı ilan etmiş ve "Mükemmel Gümrüğün Katalizörü: Bilgi" teması rehberliğinde, bilgi temasını her yönüyle daha ileriye taşıyarak, DGÖ üyesi ülke gümrük idareleri ve gümrük toplumunun tüm paydaşlarını yaratıcı ve yenilikçi olmaya davet etmiştir.

Bu itibarla, Dünya Gümrük Camiası ve Müsteşarlığımız açısından özel öneme haiz bir gün olan Dünya Gümrük Gününün Başmüdürlüğümüz personeli arasında birlik ve beraberliği arttırmak gümrüklerimizi halka tanıtmak, sorumluluklarımızı anlatmak açısından 2011 yılı içinde " Mükemmel Gümrüğün Katalizöri: Bilgi" teması da dikkate alınarak personelimiz ile mükelleflerimizi bilgilendirmek, Başmüdürlüğümüzde, gelecek nesillere Dünya Gümrük Gününü tanıtmak ve gümrüklerimizi anlatmak amacıyla bir grup öğrenci misafir edilerek Dünya Gümrük Günü Malatya Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğümüzce de 26 ve 27 Ocak 2011 tarihlerinde aşağıda belirlenen program dahilinde kutlanacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız