SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DHKP-C Davasında Tahliye Yok

A- A+ PAYLAŞ
Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP/ C) örgütüne yönelik olarak Malatya'da geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonda haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 7 sanıklı davaya devam edildi. Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesi talebinde bulunurken, savcı, 7 sanık ile ilgili olarak Terörle Mücadele Yasası'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti sanık ve vekillerinin esas hakkında görüşlerini açıklamaları için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
 
Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davanın dünkü duruşmasını CHP Tunceli Milletvekili  Hüseyin Aygün ile CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk'te izledi. Sanık Avukatları  savunmalarını sözlü ve yazılı olarak mahkemeye sundu. Avukat Atilla Coşkun savunmasında, sanıklar hakkında sanal dünyadaki bilgilerin ne ölçüde güvenilir ve bu bilgileri yayınlayanların tespiti açısından soruşturmanın genişletilmesini talep ettiklerini belirterek, " Bu konuda  uzman bir üniversite veya ilgili kürsüden mütalaa alınmasını talep ediyoruz. Yine yapılan telefon görüşmelerinin ve dosyadaki bazı evrakların soruşturma öncesine dair olduğunu tespit ettik. Bu delillerin dikkate alınmamasını talep ediyoruz Bir şahıs çocuğunun fotoğrafını taşıması nedeniyle  suçlanamayacağını, bir annenin bu açıdan suç kastını olduğunun iddia edilemeyeceğini beyan ediyoruz. İddia makamında lehe deliller toplanmamıştır. CMK 206.Maddeye göre kanuna aykırı delillerin reddi gerekir. İnternet sitelerindeki haberler delil olması, kanuna ve hukuka aykırıdır. Sanıkların katılmış olduğu eylemler yasal ve izinli eylemlerdir. Dolayısıyla birden fazla eyleme katılmış olsa bile suç teşvik etmeyen  bu eylemlerle örgüt üyeliği suçu ile suçlanamaz,  Bütün eylemlerde silah, cebir şiddet çağrısı yoktur.  Telefon görüşmeleri de içerik olarak sanıkların müspet suçu işlediklerine değil, tersine sanıklar lehine unsurlar içermektedir. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.
 
Avukat Ümit Kaya'da savunmasında,  tutuksuz sanık Hatice Harman açısından kızının fotoğrafını taşımaktan dolayı suçlanıp yargılanmakta olduğunu, "Bu kişi kızının fotoğrafını evinin duvarına asmış ise burada temadi eden bir suç var mı ?. Bu hususunda değerlendirilmesini talep ediyoruz. İddialar yersizdir." dedi.
 
Avukat Ebru Timtik'te savunmasında, " Dosya içeriğini ve müvekkilim sanıklar hakkındaki delilleri, belgeleri inceledik. Birçok usulsüzlük, hukuka ve yasaya aykırılık tespit ettik. Delil ve belgelerin tarafsız  bir bilirkişi tarafından incelenmesini talep ediyoruz. Dosya internet çıktıları ve yapılan takipler ile tutulan tutanaklar sonucu ve MİT raporlarına istinaden oluşturulmuştur.  İddianamede bahsedilen Halkın Sesi internet sitesinin DHKP/C'nin yayın organı olup olmadığına dair Mahkeme kararının olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.
 
Savcı duruşmada mütaalasını verdi. Savcı sanıklarla ilgili olarak Malatya ilinde DHKP/C terör örgütünün  talimatları doğrultusunda bildiri dağıtma, afiş yapıştırma, pankart asma, terör örgütünün ismini duvarlara yazarak açık bir şekilde örgütün propagandasını yaptıkları, basın açıklamaları yatıkları ve ülke gündemindeki olaylarla ilgili yapılan eylemlere katıldıklarını belirtti.  Savcı sanıklardan Sevcan Göktaş ile ilgili olarak, Göktaş'ın Gazi Lisesi önünde yapılan ulaşım konulu basın açıklamasına katıldığı, 'Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım İstiyoruz, Alacağız-Halk Cephesi' pankartı tuttuğu  ve örgütün propagandası yaptığını , Elazığ iline giderek ölen Güler Zere'nin mezarını ziyaret ettiği ve kırmızı renkte 'Halk Cephesi' yazılı önlük giydiği savında bulundu.
 
Mahkeme heyeti duruşmada tutuklu sanıklar Kubilay Uçucu, Ayça Kılınç, Sevcan Göktaş, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş'ın tahliye taleplerini reddetti. ve duruşmayı  17 Ocak 2012 tarihine erteledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız