SON DAKİKA
SON DEPREMLER

DHKP-C Operasyonu

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:41:05
DHKP-C Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından DHKP-C terör örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların, emekli Yarbay Korkut Eken'e suikast hazırlığı içinde olduğu belirlenmişti. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin Antalya merkezi, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Malatya, Aydın, Kocaeli ve İzmir'de düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan DHKP-C üyelerinin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Zanlılar, 'Örgüt üyesi olmak, örgüt propagandası yapmak, örgüte eleman kazandırmak, pankart asma' suçlamasıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Örgütün Antalya sorumlusu olduğu ileri sürülen Y.G. ile M.A.U., S.M., E.K., İ.H., G.G., N.İ., H.D., İ.G., M.D., G.B. ile Ö.A'nın savcılık sorgusu devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınanlar arasında örgütün Antalya sorumlusu olduğu ileri sürülen Y.G’nin silahlı ve bombalı saldırı düzenleyen grupla sürekli irtibat halinde olduğu iddia edildi.

Antalya polisi önceki gün düzenlediği operasyonda, aralarında eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e düzenlenen suikast girişiminde yer alan bir kişinin de bulunduğu, emekli Yarbay Korkut Eken'e suikast hazırlığı yaptığı tespit edilen DHKP-C üyesi 13 kişiyi gözaltına almış, zanlılar arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde görevli doktor M.S.M'de yer almıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız