SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dia Bayramdan Sonra İmzalayacak

0
Güncellendi - 2017-06-24 18:37:41
Dia Bayramdan Sonra İmzalayacak
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin yeni ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, bir dönem Fenerbahçe’nin formasını giyen Issiar Dia’yı kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Senegal asıllı Fransız futbolcunun şuanda tatilde olduğu ve bayram sonrası İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.

Lig’de kalıcı olma adına kolları sıvayan ve üst üste yaptığı transferlerle adından söz ettiren sarı siyahlılar, Fenerbahçe’de de forma giyen 30 yaşındaki kanat oyuncusu Issiar Dia ile her konuda anlaşma sağladı. Dia’nın bayram sonrası Türkiye’ye geleceği öğrenildi. Bu sezon Fransa Ligue 1 takımlarından Nancy’nin formasını giyen Senegalli futbolcu ile her konuda anlaşan yönetim, şuanda tatilde olan tecrübeli futbolcuya bayram sonrası imza attırmaya hazırlanıyor.

Fransa’nın Nancy takımında forma giyen Issiar Dia, 8 Haziran 1987 tarihinde Fransa’nın Sevres kentinde dünyaya geldi.

Senegal asıllı olan oyuncu kariyerine Paris banliyösünün takımlarından Montrouge’da başladı. 2003 yılında Fransa 2. Lig takımlarından Amiens tarafından keşfedilen Dia, 2 sezon formasını giydiği takımda 45 maçta 8 gol kaydetti.

Bu başarısının ardından birinci lig ekiplerinden Nancy’e transfer olan İssiar Dia, bu takımla toplam 137 maçta görev aldı. Güçlü fiziği ve yüksek top tekniği ile göze çarpan Dia, Nancy forması altında 137 maçta 17 gole imzasını attı.

Fransa Ümit Milli Takımı’nda 11 maçta forma giyen Dia, 18 yaşını geçtikten sonra Senegal Milli Takımı’nı tercih etti ve 6 kere ülkesinin formasını giydi.

30 yaşındaki Issiar Dia, 1,73 metre boyunda. Orta sahanın sağında forma giyen Senegalli futbolcu, sağ kanat dışında sol kanatta da forma giyebilme yeteneğine sahip.

Sağ ayaklı Dia’nın Nancy ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2017’de sona eriyor.

Fransa Ligue 1’de bu sezon 31 karşılaşmada görev alan Senegalli futbolcu, 8 gol kaydederken, 3’de asist yaptı. Dia, 2 bin 4 dakika görev alırken, 3 sarı kart gördü.

Nancy formasıyla 169 karşılaşmaya çıkan Issiar Dia, 24 gol kaydederken, 22’de asist yaptı. Ligue 1’de 157 maçta 21 gol atan ve 20 asist yapan Senegalli futbolcu, Süper Lig’de 38 karşılaşmada 5 gol kaydederken, 4’te asist yapma başarısı gösterdi.

Dia, Nancy forması ile 24, Ameins formasıyla 8, Fenerbahçe formasıyla 6, Lekhwiya Sports Club formasıyla 5, Al-Kharitiyat Sports Club formasıyla 2 gol kaydetti.

Dia, Senegal A Milli, Fransa U18, Fransa U19 ve Fransa U21 Milli Takımlarının da formalarını giydi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • KMYC/ ALANYA (6 yıl önce)
    SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ BU FUTBOLCUNUN DAHA BAŞKA FOTOSU YOK MU ALLAH AŞKINA ..BU NASIL FOTO ....BU FOTOYA BAKAN BUNDA FUTBOLCU ADAM TİPİ PEK GÖRMEZ. İNSANI HEYECANLANDIRICI FOTOLAR KOYALIM LÜTFEN .
    0
    0
    Yanıtla