SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dibini Bilmediğiniz Suya Girmeyin"

0
Güncellendi - 2017-06-12 00:45:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından havaların ısınmaya başlaması ile birlikte baraj, göl ve göletlerde boğulma olaylarının yaşanmaması için tehlikeli yerlerde sulara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Baraj ve göletlerde suya girmenin büyük risk olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, Okulların tatile girmesi ve hava sıcaklıklarının artması ile birlikte boğulma tehlikesine karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Eğitime büyük önem veriyoruz

Boğulma olaylarında eğitimin çok önemli olduğunu belirten Acar, “Özellikle havaların ısınması ve okulların tatil olması nedeniyle öğrenciler piknik alanlarına ve su kenarlarına gidiyorlar. Vatandaşlarımızın buralarda çocuklarını tehlike arzedebilecek sulara girmemeleri konusunda uyarmalarını ısrarla talep ediyoruz. Çünkü eğitim ailede başlar. Eğitimli bireyler yetiştirmediğiniz müddetçe ne kadar tedbir almaya çalışırsanız çalışın başarılı olmanız mümkün değil” dedi.

Okullarda 150 eğitim semineri verdik

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak boğulmalara karşı bilinçli bir gelecek oluşturmak için okullarda eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Acar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak geçmiş yıllarda SODES projesi kapsamında boğulma tehlikelerine karşı çocuklarımızı bilinçlendirmek için 150'den fazla okulda seminerler verdik. Büyükşehir olarak bizim vermiş olduğumuz eğitimlerin yanında ailelerin de bizlere destek olması gerekmektedir. Ailelerin destekleri olmaz ise bu çalışmalardan % 100 verim almamız mümkün değil. Malatya’mızın çevresinde birçok göl, gölet ve baraj bulunuyor. Bu suların dip yapısı bilinmediğinden suya girilmesi ciddi tehlikelere yol açmaktadır. Geçen yıl 4 vatandaşımız Karakaya Baraj gölünde hayatını kaybetti. Çocuklarımızı havuzlara yönlendirmeliyiz. Boğulma olaylarına karşı daha bilinçli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar tabelalarla uyarılıyor

Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin Jandarma ile birlikte yürüteceği çalışmalar doğrultusunda baraj, göl ve göletlerin olduğu alanlara uyarıcı levhalar konularak vatandaşların uyarılacağı belirtildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız