SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diğer İllerle Rekabet Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2020-07-21 00:42:37
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve AKP MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Özsan Sanayi Sitesi esnaflarının ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programına katılarak, esnafların sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan Öz Malatyalılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şemsettin Alkan, kurulacak yeni sanayi sitesiyle ilgili olarak mesafe alındığını belirtip, “Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan bürokratlarımıza her türlü yardımı bizlere yapmaktalar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diyerek yeni sanayi sitesi hakkında bilgi aktardı. Alkan, “ “Yeni sanayi sitesinde beş tip dükkan düşünüyoruz. Birinci dükkanımız 337 buçuk metre, ikinci dükkanımız 500 metre, üçüncü dükkanımız 600 metre, dördüncü dükkanımız 700 metre ve beşinci dükkanımız da bin 350 metre olacak. Teknik araştırma yaptırdık” şeklinde konuştu.

“Malatya’mıza yağmur gibi hizmetler yapılacak”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise hizmetlerden söz ederek, “Malatya’mıza hizmetler bundan sonra yağmur gibi yağacak. Kimsenin zihninde şüphe olmasın. Şehrimizde yıllarca yapılmamışları kısa zamanda yapıldığını göreceksiniz. Biz seçimlerden önce, şunu yapacağız bunu yapacağız demedik. Bana sorduklarında, benim en büyük projem sosyal sorumluluk projeleri ve toplumun birlik ve beraberliğinin pekiştirilmesidir dedim” ifadelerini kullandı.

“44 yıldan beri Malatya'ya yeni alternatif bir yol yapılmamış”

Başkan Gürkan, çevre yoluna alternatif bir yolun 44 yıldan beri yapılmadığını ifade ederek, “Kuzey çevre yolunu yapıyoruz. Biran önce tamamlanması için Ankara ile sürekli temas içerisindeyiz. Hava Lojmanları kavşağından Sivas yoluna bağlanan yolun birinci etabını yaptık. Biz Malatya Büyükşehir Belediye olarak, kısa zaman içerisinde yolu buraya kadar getirdik” dedi.

Hizmetler yapılırken her zaman adaletten yana olduklarına dikkat çeken Gürkan, “Arkadaşlarımıza dedik ki, hizmet yaparken, sakın adaletsizlik ve haksızlık yapmayın dedik. Vatandaşlara dedik ki, kafanızda en ufak şüphe olursa bize gelin” şeklinde konuştu.

Gürkan, “ Malatya’mızda Kuzey Çevre yolu yapılıyor, kuzey kuşak yolu yapılıyor, Güney Kuşak yolu yapılıyor. Kuzey Kuşak yolunda şuan kadar 25 milyon kamulaştırma başlattık ve bitecek” ifadelerini kullandı.

“86 yılın özlemi son buldu Ayasofya Cami oldu”

Tüfenkci konuşmasında önce Ayasofya Camisi konusuna temas etti. Tüfenkci, “ 86 yıldır özlemi duyduğumuz ve İstanbul Ayasofya Müzesi artık cami olarak ibadetine açılıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüfekci, gerek depremler ve gerekse pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntıların çözülmesi için çaba gösterildiğini vurguladı. Tüfenkci, “Değerli arkadaşlar, Türkiye’miz zor süreçlerden geçerken, ticaretin durmaması noktasında ekonominin gelişmesi noktasında Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz çaba ve gayret gösteriyor. Malatya’mızda ticaretin çarklarının dönmesi noktasında çalışmalar yapılıyor. Özellikle biliyorsunuz 24 Ocakta bir deprem yaşadık depremde etkilenen esnaflarımızın mağdur olmaması için yaklaşık 7 bin esnafımıza 370 milyon kredi verdik faizsiz” dedi.

“Diğer illerle rekabet edeceğiz “

Bülent Tüfenkci, "Malatya’mız büyümesi noktasında sanayi esnaflarımızın büyümesi ve gelişmesi noktasında yeni bir yasa çıkardık. Türkiye'de 10 ilde pilot uygulama başlattık. Şehrin içine sıkışan sanayiyi şehir dışına taşınma projesi. Elazığ ve diğer illerde var. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Askeriyeden alınan bin yüz dönümlük yer bu yeri de bedava almadık. Büyükşehir Belediyemiz taşın altına elini koydu. Binalar yapılacak. Belediyelerimize beraber projeler üretilecek. Esnafımızla birlikte çalışarak, projelerde en güzel projeyi siz seçeceksiniz. Dükkan tiplerini sizler belirleyeceksiniz. Biz esnaflarımızın büyümesini istiyoruz. Türkiye'mizde diğer illerle rekabet edebilir durumda olmasını istiyoruz. Yeni makinalar kuracağı alan ve yer yoktur. Yeni tip dükkanları alarak ticaretine ve işine devam etmesini istiyoruz. Büyüyen organize sanayimizde buradan ayrı düşünmüyoruz. Organize sanayisinde yıllarca arıtma sorunu vardı. Arıtıma yetersiz kaldığında organize sanayisinde sıkıntılar oluyor. Başkanımızla beraber bakanımızla görüştük ağustos ayı içerisinde ihalenin yapılacağını ifade ettiler. Milletvekillerimizle beraber takip ediyoruz. Mevcut arıtmayı büyüteceğiz hem de yeni bir artıma yapacağız. Organize sanayi sitesinde her türlü fabrikanın gelmesine zemin hazırlayacağız. Küçük sanayi çarkın dönmesi için organize sanayinin büyümesi lazım alt yapı üst yapısıyla gelişmesi lazım” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Ziya (3 yıl önce)
    Hepsi boş.Sen elindeki bacasız fabrikalardan biri olan şehrin en bilindik yüzü; Süper ligdeki takımımız, siz siyasilerin ilgisizliğinizden düşdü Sayın Vekil.Elimizdekileri kaybediyoruz siz ihtimallerden bahsediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    Vallaha mi diyisin ben inanmadım .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (3 yıl önce)
    Malatya bidahaki seçimde yüzde 85 yapması lazım Geri gittikçe daha çok oy veren başka bi örnegi Yok malatya sporuda el birligiyle düşürdünüz gaz vermeye devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Bülent bey ve Selahattin bey laf vaad söz yarışında. Abartma da kim Türkiyede bir numara. Bir bunların sözüne bakıyorum bir malatyaya bir Türkiyeye. Bunlar ya Türkiyede malatyada yaşamıyor yada ben . İş yapan adamları reklam yapan adamların süslü sözlerine kurban ettik.Şehrede yazık ettik. kendimizede
    0
    0
    Yanıtla
  • C.G (3 yıl önce)
    Yeterince laf duyuyoruz zaten icraatleri gormek lazim Sivas hizli trene kavusuyor Elazig in cevre yolu yillar oncesinden yapilmis hizmete girmis vs vs .... Ah gūzel memleketim Malatya daha guzellerini hak ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    ankara ile görüştük ne yav sayın vekilim sen ankarasın zaten...
    0
    0
    Yanıtla
  • Melih (3 yıl önce)
    Bakanlığını gördük. Malatya’ya gümrük binası hariç hiçbirşey yapamadınız. Bir zamanlar rakibimiz Kayseri Antep uçtu gitti. Biz bunların bir ilçesi olamayız. Laf vaad küçüğe razı olma ile küçük hesaplar ile Malatya bu gerilikte kaldı. Yeter insanlar arasına çıkmayın. Bırakın gidin artık. Yeter yeter yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen..Yani başımızdaki kayseri uçtu gitti..ya malatya?
    0
    0
    Yanıtla
  • gümrük binasına girmek için bekleyen ve dönüş yapan tırlar yolu tamamen kapatıyor, kısacası o da sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Büyüklere masallar... Hizmet dediklerinin ne olduğuna iyi bak, Malatya. Cumhuriyet'in değerlerini satarak ve yurtdışından borç alarak yandaş müteaahhitler zengin edilerek piyasaya sıcak para pompalama devri bitti. Kayısıdan ve biraz sanayiden başka elinizde bir şey kalmayınca anlarsınız hanyayı konyayı. 2. Ordu ve diğer kurum memurları da olmasa dımdızlak kalacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (3 yıl önce)
    Ayasofya nere malatya nere. Bunu siyasi başarı diye gözümüze sokun. Okulları açamazsanız 50 camı acsaniz ne olur
    0
    0
    Yanıtla
  • nedim sevim (3 yıl önce)
    Hani Yeni Malatyaspor'un üstündeydi eliniz, hani düşmeyecekti ? Bülent bey ile selahattin bey elinizi malatyaspora sürdüğünüz günden bu yana, adili koruduğunuz günden bu yana bu takım iflah olmadı. yazık ettiniz malatyasporumuza....
    0
    0
    Yanıtla
  • Akif (3 yıl önce)
    Malatya siyasetinde kendine en yazık eden siyasetçi sayın b.tüfebkçi maalesef.. etrafına doldurduğu kargaların rehberliğiyle ancak bu kadar başarı sağlayabildi.. çık üzücü..
    0
    0
    Yanıtla