SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diğer Üniversitelere Model..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda bilgisayar kontrollü tezgahlarının (CNC) tanıtımı töreninde konuşan İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, MYO'nun son dönemdeki atılımıyla ülkedeki diğer üniversitelere model olacak bir konuma kavuştuğunu söyledi.

Tanıtım töreni ve açıklamalarla ilgili olarak İnönü Üniversitesi'nden yayınlanan bülten şöyle:

"Üniversite ve sanayi işbirliğinin sağlanması çerçevesinde İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okuluna alınan CNC tezgahlarının ilimiz sanayicilerine tanıtıldığı bir toplantı yapıldı.

Malatya MYO CNC tezgahlarının bulunduğu atölyede gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Malatya Teknokent Kurucu Heyet Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Baysar, Malatya MYO Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş ve ilimizde küçük ölçekli üretim yapan sanayiciler katıldı.

CNC Tezgahları ile yapılabilecek üretimlerin uygulamalı olarak tanıtıldığı toplantıda ilk konuşmayı Malatya MYO Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güneş yaptı.Prof. Dr. Güneş konuşmasında şunları söyledi: “Çeşitli uygulamalardan dolayı çok büyük sıkıntılar yaşayan mesleki eğitimi yeniden yapılandırmak, sektörün taleplerini karşılamak ve rekabet etme gücünü yükseltmek için Meslek Liseleri ve Meslek Yüksek Okulları yeniden yapılandırılmaya başlanıyor. Bu bağlamda yürütülen bir proje ile okulumuz pilot okul olarak belirlenmiştir. Bu proje kapsamında 8 bilgisayar laboratuarı ile 2 adet makine atölyesi oluşturuldu. Bu atölyelerde bulunan tezgahları kullanmak için arkadaşlarım 9 aydır çeşitli eğitimler aldılar. Artık daha kaliteli ve sektörün sektörün rekabet gücünü arttıracak yeni elemanlar yetiştireceğimize inanıyorum. Bu atölyelerde % 70 oranında eğitim yaparken % 30 oranında da üretim yapmak istiyoruz. Çünkü öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için üretimin, yani makinelerin çalışması gerekiyor. Bu makineleri alırken siz sanayicilerimizle birlikte karar verdik. Bizimle birlikte çalışarak bu sürece katkıda bulunmanız hepimiz için çok önem arz etmektedir.”

Üniversitelerin asli görevlerinden bir tanesinin ülkede bilim ve teknoloji oluşturmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunan vasıflı insanlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Malatya Meslek Yüksek Okulu ilk kez sahip olduğu CNC tezgahları ve bir takım aletleri ve bunların ekonomiye kazandıracağı değerleri siz kıymetli sanayicilerimizle paylaşmak istiyor. Üniversiteler artık sadece teorik, pratik bilgileri değil aynı zamanda sanayici ile birlikte iş yapıp asli görevinin eğitim olmakla birlikte para kazanan kurumlar olmak durumundadır. Artık üniversiteler ülke ekonomisine kambur olmaktan kurtulacak projelere de imza atmak zorundadır. Dolayısıyla Meslek Yüksek Okulumuz ülkemizdeki diğer Meslek Yüksek Okulları içerisinde son dönemde yaptığı atılımla belli bir yere gelmiş yaptığı işlerle diğer üniversitelere model olacak bir konuma kavuşmuştur. Üniversitede mühendis yetiştiren Meslek Yüksek Okullarının belli programlarında eleman yetiştiren üniversite mensuplarıyla bizzat ekonominin ve piyasansın içerisinde bulunan ve ekonomiye değer kazandıran, üretim yapan siz hemşerilerimizle birlikte olmanın birlikte bir şeyler üretmenin, bir şeyler ortaya koymanın arifesindeyiz. O açıdan mutluluğumu ifade etmek istiyorum.”

Deniz Cerrahi Medikal Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile İÜ Malatya Meslek Yüksekokulu arasında daha önce imzalanan protokol kapsamında “Deniz” markalı cerrahi el aletlerinin üretimi ile ilgili olarak DCM adına bir konuşma yapan Op. Dr. Deniz İpek, Malatya Meslek Yüksekokuluyla yaptıkları anlaşma çerçevesinde üretime geçtiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Medikal cihazların üretimi hem bizim açımızdan hem de hasta tedavisi uygulayan kurumlar açısından önem arzediyor. Malatya Meslek Yüksekokuluyla yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu cihazların üretimine geçtik ve başarılı sonuçlar alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese ve İnönü Üniversitesine teşekkür ediyorum.”

Üniversite ile sanayi işbirliğinin önemli dönemeçlerinden birisi olarak hayata geçirilen Malatya Teknokent’in çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler veren Malatya Teknokent Kurucu Heyet Temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Baysar ise şunları aktardı:

“İnönü Üniversitesinin sanayi ile kurduğu bağın en önemli göstergelerinden birisini yaşadığımız bugünde Teknokent’in önemini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Cemil Çelik’in önemli katkılarıyla kurduğumuz Malatya Teknokent, çalışmalarına hızla devam ediyor ve gelecek dönemde sanayi ve üniversite arasında kurulacak işbirliğinin aracısı olmayı üstleniyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız