SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Diğer Vekillerimiz Nerede?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:15
A- A+ PAYLAŞ

 Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 4. Grup takımlarından 44 Malatyaspor’da Kulüp Başkanı Barış Bingöl, Payas Belediyespor 1975 ile deplasmanda oynadıkları ve öne geçmelerine rağmen tartışmalı bir golle 1-1 sonuçlanan karşılaşmada mağdur olduklarını savunarak, sonuna kadar haklarını arayacaklarını söyledi. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Bingöl, “26 Mart salı günü oynanan Payas Belediyespor 1975-44 Malatyaspor maçında yaşadığımız kabusu bugün tekrar gündeme getirme gereği hasıl olmuştur. O gün orada yönetim kurulu,teknik ekibimiz,oyuncularımız ve Malatyalı taraftarların yaşadıkları bütün çıplaklığı ve kamera kayıtlarıyla çok açık ve net bir şekilde ortadadır. Gelinen noktada amatör disiplin kuruluna sunulan Payas Belediyespor 1975 takımıyla adeta ortak hareket eden maçın hakemleri temsilci ve gözlemci raporlarıyla 44 Malatyaspor bütün yaşanan o insanlık dışı muameleye rağmen adeta cezalandırılmak isteniyor” iddiasında bulundu.

Maçın büyük bir güvenlik zafiyeti altında başladığını öne süren Bingöl, şunları kaydetti: “Şimdi buradan soruyorum; bize resmi olarak bin 200 kapasiteli stadın olduğu söylenip 44 Malatyaspor’un sadece yüzde 5 olan yani 60 taraftar getirebileceği söylenip, Payas Belediyespor 1975 taraftarının statta bin 140 kişi olması resmi olarak gerekirken ve güvenlik önlemi de bin 200 taraftara göre ayarlanmış olmasına rağmen; stadın yaklaşık 6 bin taraftarla doldurulması ne kadar doğru? Bununla birlikte takımımız psikolojik olarak sürekli saha içerisinde baskı altında olmasına ve büyük güvenlik zafiyeti oluşmasına rağmen maçın hakemleri bu maçı nasıl başlatmıştır? Saha içerisinde belediye zabıtaları, basınla ilgisi olmayan insanlar, ne iş yaptığı belli olmayan yaklaşık 100-150 kişinin olmasına rağmen maçın hakemleri ve gözlemcileri bu maçı nasıl başlatmıştır? 44 Malatyaspor’un 1-0 öne geçmesinden sonra maçın yan hakeminin sırtına birkaç taş parçası gelip maçın yaklaşık 10 dakika durup yan hakemin tedavi görmesine rağmen maç neden devam etmiştir? Maçın devre arasında maçın hakemine yönelik buradan nasıl çıkacaksınız tehditlerine rağmen hakemler ikinci yarıya neden başlamıştır? Maçın ikinci yarısıyla birlikte Payas Belediyespor 1975’in attığı golden önce çok net iki faul olmasına rağmen maçın hakemi kargaların bile güleceği golü neden vermiştir? Haksız verilen bu gole isyan eden futbolcularımıza bir anda saha içerisine giren saha komiseri ve belediye zabıtaları oyuncularımızı ve teknik ekibimizi yumruklamalarına rağmen maçın Hataylı dördüncü hakemi tarafından çağrılan ve yönlendirilen orta hakem bu oyuncularımıza kırmızı kartı neden göstermiştir? Maçın bitiş düdüğüyle birlikte sahaya inen ve saha içerisindeki adeta eşkıya kılıklı kendini bilmez insanlar tarafından teknik ekibimiz ve futbolcularımız acımasızca tekme tokat dövülmüştür. Eğer biz o gün galip gelseydik bu olayların boyutu ne olurdu acaba? Yaşanan bunca olayların üstüne statta yaklaşık 5 saat bekletilip, taraftarlarımızın yollarda taşlanması otobüslerin camlarının paramparça edilmesi ve 8-9 taraftarımızın yaralanmasına rağmen biz mi cezalandırılacağız?”

Bingöl, haklarını her platformda arayacaklarını kaydederek, “Malatya’nın hak ettiği bu şampiyonluğu elimizden alacaklar mı? Sadece CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba mı bu şehri koruyacak? Diğer vekillerimiz nerede? Malaryada futbolunu yönetenler nerede? Eğer bizim haklarımız korunmaz ve bize sahip çıkılmazsa pazartesi gününden itibaren verilecek karara göre gerekirse UEFA ise UEFA, FİFA ise FİFA, ne gerekiyorsa yapacağız ya da Başbakana kadar çıkacağız. Çünkü elimizde bu maçta yaşadığımız o insanlık dışı muamelenin tüm kanıtları mevcuttur. Eğer bu maç normal şartlarda oynanmış olsaydı 44 Malatyaspor’un bu takımı rahat bir şekilde mağlup edebileceği ortaya net bir şekilde çıkmıştır. Türk futbol tarihinde Vanspor, Urfa Birecikspor ve Aksarayspor maçlarındaki olaylar nedeniyle bu takımların puanları silinmiş ve ağır bir şekilde cezalandırılmışlardır. Bizde Payas Belediyespor 1975’in aynı şekilde cezalandırılmasını talep ediyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız