SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diğeriyle İlgimiz Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Dünya Bankası'ndan bir heyetin 23- 25 Ekim'de Malatya'da olacağını belirten Malatya Forum Genel Sekreteri
Avukat Ahmet Gerçek, ayrıca, Malatya Forum adıyla faaliyet gösteren diğer bir grupla herhangi bir ilişkilerinin olmadığını da belirtti.

Gerçek, Dünya Bankası heyetinin gelişi ve Malatya Forum adlı diğer gruba ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"MALATYA FORUMU tarafından organize edilen programla Dünya Bankasından bir heyet Malatyada incelemelerde bulunacak. Malatya Forumu 2009 adı altında 23-25 EKİM tarihleri arasında yapılacak olan programda birinci gün Dünya Bankası heyeti tarafından Organize Sanayi Bölgesinde incelemeler yapılacak olup, İkinci gün ise, Birinci oturumda; Sn Valimiz Ulvi SARAN'ın yöneteceği ve Yeni Teşvik Yasası ve Malatya'da kalkınma Konulu bir forum düzenlenecek. Forumda Yeni Teşvik Yasası değerlendirilerek, Malatya'ya yapılacak yatırımların yeni yasaya göre avantajları değerlendirileceği gibi beraberinde çeşitli yatırımlar açısından Malatya değerlendirilecektir. Forumun ardından öğleden sonraki oturumda ise tematik konferanslar düzenlenecek olup sağlık yatırımlar, çağrı merkezleri, şehir planlaması sorunları ve Marka Kent projesi hakkında sunumlar olacaktır. Son gün ise çalıştay yapılacak olup, elde edilen tüm veriler değerlendirilecek ve yapılacak olan projeler üzerinde konuşulacaktır.

Ayrıca Malatya Forum adı altında ortaya çıkan aynı isimli diğer grupla herhangi bir ilişkimiz bulunmamaktadır. Malatya Forumunun herhangi bir siyasi hareketle veya oluşumla ilgisi bulunmamaktadır. Güncel siyaset ilgi alanımızda olmayıp, bizi destekleyen ve Malatya için düşünen, çözümler üreten herkes bu oluşumun içinde bulunabilir. Malatya Forumu bir tüzel kişiliği ifade etmeyen ve dernekler üstünde bir platformdur. Amacı; Malatya için projeler üretmek ve bu projeleri gerçekleştirmek için gerekli hamlelerde bulunmaktır. Entellektüel çevre ile sermayenin toplumla bütünleşmesini sağlayıp, bu bütünleşmenin verdiği güçle Malatya'nın kalkınmasına ve ön plana çıkmasına katkıda bulunmaktır. Bu platformun bir akademik yapıya dönüşmesi ve bu çerçevede yöremiz insanının bir araya gelmesi, düşünmesi ve geleceğe yönelik güçlü ve özgüveni yüksek adımlar atması nihai amacımızdır.

MALATYA FORUMU'nun resmi internet sitesi www.malatyaforumu.org olup buradan platformumuz hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz."

"Ön Yargılar Giremez" sloganıyla Malatya'da çeşitli etkinlikler düzenleyen "diğer" Malatya Forumu ise, AB ve ABD yanlısı siyasi, ekonomik ve sosyal programlarla ilgili yerel anlamda bilgilendirme ve tartışma programları düzenliyor. Bu forum, yerel bir organizasyon olmayıp, merkezi bir organizasyonun amaçları doğrultusunda faaliyet gösteriyor, konuklar getiriyor, toplantılar düzenliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız