SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Diğerleri Örnek Almalı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Kamu İhale Yasası’nda yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini belirterek “Müteahhitler fazla kırımla ihaleyi alınca daha sonra da nereden çalarımın hesabına düşüyorlar. Bu yüzden bazı yatırımlar yarıda kalıyor. Kamu İhale Yasası’nın gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Müteahhidin işi bırakarak kaçtığı belirtilen ve son bir haftada meydana gelen kazalarda üç kişinin hayatını kaybettiği Darende-Malatya karayolunun Tataruşağı-Levent arasında kalan yaklaşık 8 kilometrelik kısmın tamamlanmasında ödenek sıkıntısının olup olmadığının sorulması üzerine Ömer Faruk Öz “Ödenek sıkıntısı yok. Esas sıkıntı, ihalelerin yüzde 60-70’e varan kırımlarla alınması. Sonra da nerden çalarımın hesabına giriliyor. Yasanın gözden geçirilmesi lazım” diye konuştu.

Meclisin tatile girmesiyle seçim bölgelerine dağılan iktidar partisi milletvekilleri, ilçe ve köylerin yanı sıra sivil toplum örgütlerine mecliste yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme gezilerine başladı. AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz, bu kapsamda Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nı (SMMMO) ziyaret etti.

SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Öz; Meclisin tatile girmesiyle birlikte köy, ilçe ve beldelerin yanı sıra kent merkezindeki sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiklerini belirterek “Meclis çalışmalarını yakından takip eden, çıkan yasalarda ki eksiklikleri gören ve bizleri uyaran SMMMO ve Oda Başkanı Bahadır Altaş'a çok teşekkür ediyorum. Bütün Meslek Odalarının ve Sivil Toplum kuruluşlarının da aynı hassasiyetle davranmalarını isterim. Bu kapsamda biz de TBMM’de çıkardığımız, kendi meslek örgütlerini de yakından ilgilendiren yasalar hakkında bilgiler aktaracağız, bunun yanı sıra onların görüş-düşünce ve eleştirilerini de alacağız” diye konuştu.

Öz,TBMM gündemini yakından takip eden, çıkan yasalarla ilgili eksikliklerin yanı sıra görüş ve düşüncelerini kendilerine sıcağı sıcağına aktaran SMMMO Başkanı Altaş’a teşekkür ederek, diğer STK’ların örnek almasını istedi.

SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş ise, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki çalışmalarından dolayı Ömer Faruk Öz’e teşekkür etti. Son açıklanan teşvik yasasının yeni yatırımlar için avantaj olduğunu söyleyen Altaş, kamuoyunun, ekonomik krizden etkilenen mevcut yatırımlar için de bir çalışma yapılması noktasında beklentisi bulunduğunu ifade etti.

Altaş ayrıca, Faruk Öz’den, Malatyaspor’a destek verilmesini istedi.

Malatyaspor’un Malatya’nın ortak konusu olduğunu kaydeden Öz “Malatyaspor ortak konumuz. Şimdiye kadar yaptığımız katkılar artarak sürecek. 5084 sayılı kanun ile ilgili olarak da Kredi kullanma fonu aracılığıyla işadamlarımıza önemli kaynak kullandırdık ve destek sağladık, önümüzdeki günlerde de bir kararname daha çıkacak bu doğrultuda bu kararname ile eski yatırımcılar lehine de önemli düzenlemeler olacak” şeklinde yanıt verdi.

Ömer Faruk Öz, son günlerde ölümlü kazaların yaşanmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Darende –Malatya karayolunun Levent-Tataruşağı arasındaki karayolu çalışmaları ile ilgili sorularını yanıtladı. Müteahhidin işi bırakıp kayıplara karıştığı karayolu ile ilgili herhangi bir ödenek sıkıntısının olup olmadığının sorulması üzerine Öz, şu yanıtı verdi:

“Biz gerçekten kısa bir süre içinde karayolları konusunda çok başarılı olduk. Darende-Malatya arasındaki karayolunun bölünmüş yol ihalesini yaptık. Yaklaşık 150 milyon TL tutarındaki bu yatırımın hiçbir şekilde ödenek sıkıntısı yoktur. Ancak ihale konusunda kaynaklanan bir sıkıntı var. Önce ihaleyi kırımla alıyorlar sonra da nerden çalarımın hesabını yapıyorlar. Madem bir iş 100 liraya yapılacak sen onu 60 liraya yapıyorum diyorsun. Sonra da nerden ve nasıl çalarımı düşünüyorlar. Fazla kırım yapılması sonrasında bu tür sorunlar yaşanıyor. Bence Kamu İhale Yasası’nda bazı değişiklikler yapılmalı. Darende-Malatya arasındaki o yol çalışmalarına geline, zaten ödenek sıkıntısı yok ancak tabi orada işleyen bir hukuku süreç var. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile işi alan firma arasında bir sözleşme var. Bende isterim ki süreç çabuk bitsin ve yeniden orada iş makineleri işe koyulsun ancak hukuki süreci de beklememiz gerekiyor. Teknik ekipler ve Karayolları ekipleri konuyu takip ediyor. Sözleşme sanıyorum feshedilme noktasında. Bütün bu işlemlerin bitmesiyle çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.”

Ömer Faruk Öz, atık suyu ile çevreye büyük zarar veren Organize Sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması yönünde Ticaret ve Sanayi Odası’nın projeyi hazırladığını, projenin onaylanmasının ardan kapasitenin arttırılması için çalışmaların başlayacağını da bildirdi. Öz, bunun için geçtiğimiz haftalarda Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra Sanayi Bakanlığından kaynak yaratılması noktasında gerekli girişimlerde bulunduğunu bu noktada da bir sorun bulunmadığını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız