SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dik Duruş Sayesinde..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:41:37
'Dik Duruş Sayesinde..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da '21. Yüzyılda İslam Dünyasının Gelecek Tasavvuru' sempozyumu başladı. Sempozyumda, İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntılar ve buna batılı ülkelerin sessiz kalması dile getirildi. 

Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde bugün başlayan ve yarın sona erecek olan '21. Yüzyılda İslam Dünyasının Gelecek Tasavvuru' sempozyumun açılış konuşmasını yapan AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, batı toplumlarının İslam ülkelerine yaklaşımlarını kınadı. Arap baharından da söz eden Şahin, “Türkiye’de de bunun gibi beklenti içerisinde olan zevat, Türkiye’de oyunlar oynayıp, senaryolar sahneye koymak istediler. Ancak yaptıkları planlar dik duruş sayesinde başarısız oldu. 2002 yılından itibaren milli irade, sokakta değil, sandıkta tecelli etti” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntılara batılı ülkelerin kulak tıkamasını eleştirip, “Görmeyen gözlerin görmesi, duymayan kulakların duyması için bu tür programlar önemlidir” dedi. Çalık, İslam dünyasında yaşanan katliamlar, zulümler ve savaşların durmasını istediklerini vurguladı.

BİLSAM Başkanı Zekeriya Tav da, “Eğitim ve kültür alanlarında ilimizde önemli çalışmalar yapmış, sosyal araştırmalara ağırlık vermiş ve bunlarla ilgili çok sayıda panel, seminer, çalıştay, konferans ve sempozyumlar düzenlemiş olan BİLSAM, geleneksel hale getirdiği sempozyumların beşincisini düzenliyor” diyerek, özetle şunları söyledi: 

“Daha önceki yıllarda BİLSAM; eğitim, kentleşme, aile sempozyumları ile ulusal düzeyde ve küreselleşme sempozyumu ile de uluslararası katılımlı dört sempozyum düzenlemiştir. İslam dünyasının içinde bulunduğu sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak bu seneki sempozyumun İslam dünyasının geleceğiyle ilgili olmasına karar verilmiştir.”

BİLSAM Sempozyum Düzenleme Kurul Başkanı İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Erdem ise, “Sempozyum altı oturumdan ve bir panelden oluşmaktadır. Oturum başlıkları; İslam Dünyasında Hikmet, Siyaset ve Tarih Tasavvuru; İslam Dünyasında Felsefe ve Siyaset Tasavvuru; Dini İlimler Tasavvuru; İslam Dünyasında Siyaset ve Dil Tasavvuru; İslam Dünyasının Kültür ve Toplum Tasavvuru şeklindedir. Altıncı oturum ise öğrenci oturumu olup İslam Dünyasına Genç Bakış başlığı altında gerçekleştirilecektir. Sempozyuma 12 farklı üniversiteden 35 bilim insanı katkı sunmuş; ayrıca Cihan Aktaş, Yıldız Ramazaonoğlu gazeteci yazar olarak katkıda bulunmuşlardır. Ayrıca 27 Nisan 2014 Pazar günü saat 20’de Turgay Aldemir’in oturum başkanlığı yapacağı ve Mehmet Güney ve Ramazan Kayan’ın panelist olarak katılacağı “21. Yüzyılda İslam Dünyasının Gelecek Tasavvuru ve Türkiye Örneği” başlıklı bir panel düzenlenecektir" şeklinde konuştu.

Açış konuşmalarından sonra sempozyuma geçildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız