SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dikkat Bankada Paranız Olabilir

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:53
Dikkat Bankada Paranız Olabilir
A- A+ PAYLAŞ
 
Bankalar, 10 yıldır işlem görmediği için unutulmuş kabul edilen hesapları 15 Şubat'tan itibaren ilan edecek. Üç ay içinde sahibi çıkmayan hesaplar Hazine'ye devredilecek.
 
NTV'nin haberine göre, bankalarda açtırdığı hesabını unutanlar için kritik üç ay başlıyor.
 
Bankalar, son 10 yıldır hiçbir işlem görmeyen hesapları 15 Şubat'tan itibaren ilan edecek. Hesaplar, yasa gereği üç ay süreyle yani 15 Mayıs'a kadar askıda kalacak.
 
Vatandaşlar, bankalarla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) internet sayfalarından bu hesapları kontrol edebilecek.
 
Bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacak hesaplarının sahibi çıkmazsa, para önce TMSF'ye aktarılacak. Fon, daha sonra parayı Hazine'ye devredecek.
 
Bankacılık Yasası'na göre 10 yıldır işlem görmeyen hesaplar, zamanaşımına uğramış hesap olarak kabul ediliyor. Son beş yılda bu işlemle Hazine'ye tam 144 milyon lira devredildi.
 
Bankalarda unutulan hesapların tutarı, 2011'de rekor düzeye ulaşmış ve 42.5 milyon lirayı aşmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız