SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dikkat!.. Cumartesi 57 Mahallede Su Kesilecek

0
Güncellendi - 2017-05-19 02:08:12
Dikkat!.. Cumartesi 57 Mahallede Su Kesilecek
A- A+ PAYLAŞ

MASKi, 20 Mayıs Cumartesi günü Malatya'da toplam 57 mahalle ve bölgede içme suyu kesintisi yapılacağını duyurdu. İsale hattı yenilemesi ve vana değişimi nedeniyle yapılacak kesintiden mağdur olmamaları için, vatandaşların önceden önlem almaları istendi.

Konuya ilişkin olarak, MASKİ'den yapılan açıklama şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kuyuönü Gönültaş caddesi 700’lük isale hattı yenileme ve 700’lük vana değişimi nedeniyle geçici su kesintisi uygulaması yapılacaktır.

Şehrimizi besleyen ana ishale hatlarında ömrünü doldurmuş vanalardan dolayı, kesinti yapılamıyordu. Bu sebepten Kaptajdan kesiliyordu. Küçük çapta bir arıza için dahi birçok mahalle susuz kalıyordu. Bu tür durumlarla tekrar karşılaşmamak ve sisteme müdahale edebilmek için suyumuzun bol olduğu bu mevsimde 700’lük vana değişimi yapılacaktır. Bu çalışma sayesinde ilerde küçük bir arıza olduğunda sadece bu bölgede kesinti yapılarak arıza giderilecektir.

700’lük vana değişimi nedeniyle 20 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 07:00 ile 12:00 arası Tecde, Aşağıbağlar, Paşaköşkü, Başharık, Hasan Varol, Fırat, Çöşnük, Zaviye, Hacıabdi, Ataköy, Kernek, Çavuşoğlu, Salköprü, Bentbaşı, İskender, Cirikpınar, Halfettin, Hidayet, Beylerbaşı, Şehit Fevzi, Sarıcıoğlu, Taştepe, Melekbaba, Hanımınçiftliği, Niyazi, Kavaklıbağ, Nuriye, Şifa, Şıkşık, İsmetiye, Dabakhane, Yeni Hamam, Akpınar, Sancaktar, Karakavak, Çilesiz Turgut Özal, Özalper, Koyunoğlu İnönü, Cumhuriyet, Atatürk, Seyran, Fatih, Yeşilkaynak, Hoca Ahmet Yesevi, Kendirli, Yaka, Samanköy, Kiltepe ve Orduzu mahallelerinde kısmi su kesintisi yapılacaktır.

Bu çalışma ile beraber ekonomik ömrünü tamamlamış 700’lük 450 metre çelik ishale hattını yenilemek için 20 Mayıs 2017 cumartesi günü 08:00 ile 20:00 saatleri arasında Yıldıztepe, Çamurlu, Merkez Beydağı, Yamaç, Bulgurlu ve İnönü Üniversitesi mahallelerinde su kesintisi yapılacaktır.

Sisteme belirtilen süreden daha önce su vermek için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir. Uygulanacak olan su kesintisinden vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için önceden tedbir almaları önemle rica olur."

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Sezai Diri (6 yıl önce)
    Yani kesilmese daha iyi ama madem kesiyorsunuz haber vermenizde güzel bişey, inşallah saatinde gelir sular...
    0
    0
    Yanıtla
  • osman (6 yıl önce)
    Su kesintilerini gece yapsalar, bütün işlerini gece vakti yapsalar daha mantıklı o kadar insan mağdur olmazdı. Biraz gürültü olur, ama olur biter. yani ne suymuş arkadaş, başka bir belediye başkanı ve maski müdürü gelince yine değiştirmek isterse bu alt yapıyı işin içinden çıkamayız. Lütfen ileriyi kapsayacak şekilde yapınız. Bakınız Sayın Çerçi su arıtma tesisini yüksek kapasiteli yaptırdı. Lütfen vizyonu geniş tutarak çalışmalar yapalım. Malatya'nın kaysısı suyu bide insanı bilinir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilara keskin (6 yıl önce)
    İyi de bu 700lük boruyu suları kesmeden döşeyecek olan varsa 2019 da oyum ona..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oy hesabı yapma.Sizin bu düşünceniz bu ülkeyi bu hale getirdi.Bir tane de eleştirin.Sizin kadar biz de oy verdik Belediye ye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Valla hafta içi kesseniz diyecekler ki; okullar açık öğrenciler ne yapacak? İş yerleri var Millet ne yapsın diyeceksiniz? Ben burada algı yapmak isteyenleri hala anlamış değilim ? Yani benim anladığım tek şey belediye ile alakalı bir haber yapıldığında nasıl muhalefet yaparız onun çabası içindeler ?
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (6 yıl önce)
    bu işleri neden hafta sonu yaparlar millet hafta sonu evinde hafta içleru çuvala mı girdi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer akar (6 yıl önce)ali osman isimli kullanıcı yorumuna
    Onu düşünmek için kapasite lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)ali osman isimli kullanıcı yorumuna
    hafta içi okullar açık olduğu için olabilirmi acaba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sende haklisinda hafta içi cocuklar wc ye nasıl gitcek altınamı etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hiç merak etmeyin,çocuklara bez bağlatırız biraz da bez satıcıları kazanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Malatyada komple su kesilicek de Allahtan haberdar ediyorlar milleti gecen kafalarına göre kestilerdi
    0
    0
    Yanıtla