SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dikkat Et.. Yoksa Durdururum..''

A- A+ PAYLAŞ

Doğalgaz şebekesinin şehir içine döşenmesi sırasında meydana gelen aksaklıklar ve olumsuzluklar nedeniyle Malatya Belediyesi tarafından Doğalgaz dağıtım Şirketi Pegaz’a bir uyarı yazısı göndererek önlem alınmasını istedi ve aksi halde çalışmalarının durdurulacağını belirti. Söz konusu şirket, bilindiği gibi 30 yıllığına Malatya doğalgaz dağıtım lisans ihalesini kazanmıştı ve belediye de bu şirketin yüzde 10 ortağı.

YORUM Gazetesi'nin haberine göre; Belediye tarafından yapılan denetimlerde görülen aksaklıkların belirtildiği ve 9 madde haline dönüştürülen uyarı yazısında “….eksik ve yetersiz görülen hususlar defaten sözlü olarak uyarılmalarına rağmen şartname hükümlerine uygun çalışma yapılmamaktadır…” görüşü de belirtilerek uyarıların dikkate alınarak önlemlerin alınması aksi takdirde çalışmaların durdurulacağı görüşleri de yer alıyor.

Uyarı yazısı özetle şöyle;

“Malatya Şehir içi Doğalgaz kazı çalışmaları kış sezonuna yetiştirmek ve şehrimizi modern çevre dostu ısınma imkanlarına kavuşturmak adına hızla devam etmektedir. Ancak bu güzel hizmeti getirirken mahalle sakinlerini huzursuz etmeden, çevreyi kirletmeden "Kazı şartnamesine" uyarak doğalgaz hatlarını döşememiz belediye hizmetlerinin ana unsurlarındandır.

Doğalgaz kazı çalışmaları güzergahlarında tarafımızdan yapılan kontrollerde eksik ve yetersiz görülen hususlar defaten sözlü olarak uyarılmış olmasına rağmen, Peker İnşaatın firma yetkilileri şartname hükümlerine uygun çalışma yapılmamaktadır.

Sahada tespit edilen hususlar;

1 - Kazı çalışmalarında yeterli sayıda yaya geçiş köprüleri ile araçları uyaran standart trafik levhaları ve dubalar kullanılmamaktadır.

2 - Yapılan kazılarda çıkan hafriyatlar katı atık çöp sahasına dökülmesi konusunda mutabık kalınmasına rağmen halen şehir mezarlığı karşısında ki sahaya dökmeye devam etmektedirler.

3 - Yapılan kazılarda kullanılan dolgu malzemelerin elek analizleri yapılmamış olup TSE standartlarına uygun olmadığı için istenilen sonucu vermemektedir. Bu nedenle elek analizlerin derhal yapılarak dolguda kullanılacak özellikte malzeme temin edilerek ibraz edilmelidir.

4 - Polietilen (PE) döşenen kazılarda Şartname hükümlerinde asfalt alt temeli olarak 10cm beton yapılması kararı alınmış ise de daha sonra değiştirilerek stabilize dolgu malzemesi üstüne 1520cm 0,14" mıcır dolgu konularak sıkıştırılması kararı alınmıştır. Ancak alınan bu karar şu ana kadar yapılan 20km'lik tranşelerin dolgularında uygulanmamıştır.

5 - Kazı dolgularında yeterli miktarda uygun malzeme konulup kompaktörle sıkıştırma işlemi yapılmadığından yer, yer derin çukurlar oluşmaktadır. Buda trafiği olumsuz yönde etkilemekte ve istenmeyen kazalara sebep olmaktadır.

6 - Kazı hafriyatlarında çıkan malzemeler yer yer dolguda kullanılmaktadır.

7 - Kazı dolgularında kullanılan stabilize ve peding malzemeler gelişi güzel yerlere dökülerek dolguda kullanılmakta ve iş bitiminde yeterli temizlik yapılmadan çevreyi rahatsız edecek şekilde bırakılıp çıkılmaktadır.

8 - Polietilen (PE) boruların döşenmesinde ve boruların gömleklenmesinde kullanılan ince dolgu (peding) malzeme her ne kadar süpürülse de çevreyi olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle dolgu yapıldıktan sonra arazöz (fıskiyeli sulama aracı) ile bu güzergahlar mutlaka belirli aralıklarla sulanması gerekmektedir. Ancak şu ana kadar sulama konusunda herhangi bir araç tahsisi yapılmamıştır.

9 - Doğalgaz abone bağlantılarının için gerekli malzemenin temin edilerek biran önce başlatılmalıdır.

Yukarıda, yapılan kontrollerde tespit edilen hususlar ve uyarıları dikkate alarak en kısa zamanda tedbirlerin alınması gerektiği, aksi takdirde çalışmanın derhal durdurulacağı hususu bilgilerinize rica olur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız