SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dikkat, Facebook Çökecek!

A- A+ PAYLAŞ
 
Anonymous, dünyanın 1 numaralı internet sitesi Facebook'a saldıracağını açıkladı.
Siyasi protesto yolu olarak web sitelerine saldırı yolunu seçen uluslararası 'hack'tivistler grubu Anonymous, şimdi de Facebook'u gözüne kestirdi.
 
İnternet üzerinden yayınladıkları videoda, grup üyeleri ‘5 Kasım’da Facebook çökecek. Gizli sayfalarınızda yer alan her türlü bilgi, video ve fotoğraf elimize geçecek. Bunları isteğe göre satabiliriz’ açıklamasında bulundu.
 
750 milyonu aşkın ziyaretçisi olan Facebook’un kullanıcı bilgilerini hiçbir zaman silmediğine dikkat çeken Anonymous ekibi ‘Bunu insanların iyiliği için yapıyoruz’ dedi.
Grup, özellikle gizli Amerikan diplomatik belgelerini yayımlayarak devletlerin tepkisini çeken ve bu yüzden devlet ve onunla iş yapan özel şirketlerin yoğun susturma çabalarına maruz kalan WikiLeaks'e destek vererek adını duyurmuştu. Pek çok ülkeden binlerce demokrat hacker'ın fiziksel ortamda bir araya gelmeden oluşturdukları 'anonim' grubun bazı üyeleri, İngiltere Parlamentosu’nu 5 Kasım 1605‘te patlatmaya çalışan Guy Fawkes’ın hikayesinin anlatıldığı V for Vendetta çizgi romanından esinlenen maskeler kullanarak bazen kamuoyu karşısına çıkıyor.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız