SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dikkat! Malatyalılara Soruşturma Geliyor..''

A- A+ PAYLAŞ

Habertürk internet portalı yazarlarından Sevilay Yükselir, İstanbul'da katıldığı bir "Malatyalılar Toplantısı"nı, "Dikkat!.. Malatyalılara Soruşturma Geliyor" başlığıyla kaleme aldı.

Yükselir'in, haberturk.com'da yayınlanan yazısı şöyle:

...

"DİKKAT! MALATYALILARA SORUŞTURMA GELİYOR...
Geçtiğimiz hafta sonu Pera Palas'ta çok hoş bir geceye davetliydim. Malatya Eğitim Vakfı'nın her zaman geleneksel olarak düzenlediği bir geceydi bu. Gelenek şu: Kim ki Malataya'ya vali olarak atanır. Onun onuruna Memleketin ileri gelenlerinin katıldığı bir davet verilirmiş. İşte, MEV'in Başkanı Şaban Taçyıldız da, kısa bir süre önce kaybettiğimiz Hasan Süzer'in başlattığı bu geleneği devam ettirerek, Malatya'ya yeni atanan vali Halil İbrahim Daşöz onuruna bizleri biraraya topladı.

Öyle ya da böyle Malatya'yı çeşitli alanlarda temsil eden seçkin hemşehriler yeni valinin projelerini, düşüncelerini ve duygularını birarada dinleme fırsatı yakaladık. Çok zeki bir adam. Kısa zamanda memleketin neye ihtiyacı var, neye yok hepsini tek tek sıraladı. Anlattıkları ile güven verdi bana. Hele bir de, yanında oturduğum ve kendisiyle iftihar duyduğum İstanbul Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mesut Parlak kulağıma eğilip o tatlı Malatya şivesiyle, "bana bak gız. Bu adama sahip çıhasın ha!" deyince iyice pekişti güven duygularım.

Ancak Vali Daşöz'ü çok heyecanlı buldum. Bu heyecanı ile ilgili merakımı gidermeye çalıştığım anda, AKP Malatya Milletveki Münir Erkal'ın tespiti dikkatimi çekti. Erkal, "Vali Bey bu işi biliyor ama işi çok zor" dedi.
Ve benim "neden?" diyen bakışlarıma karşılık şunları söyledi:

"Sevilay Hanım baksana şu masaya. Kim yok ki. Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden birinde rektör olan Mesut Hocamız. Üretimde, istihdamda bırak Türkiye'yi artık dünyaya hizmet veren Ahmet Çalık. Devletin parasını hortumculardan kuruş kuruş tahsil eden TMSF'nin başındaki Ahmet Ertürk kardeşimiz. İstanbul'un en önemli iki ilçesinin belediye başkanları. Aziz Yeniay ve Nevzat Er. Ben, CHP'li milletvekili kardeşim Mevlüt Aslanoğlu. Sen! Daha ne olsun. Demek istediğim işte bu. Bu adamları yönetmek, bu adamlara kendini anlatmak çok zor"

Doğru söylüyor Münir Erkal. Kimse kızmasın ama bu memleket iki Cumhurbaşkanı çıkarmış, ikisi de tarihe altın harflerle yazılmış. Her alanda, her konumda Malatyalılar. Sivas'ın da teröristi var ama hiçbiri Mehmet Ali Ağca kadar ün yapmamıştır! Evet, Kayseri'nin bu memlekete kazandırdığı sanayiciler Türkiye'nin en iyilerindendir ama Kayseri'nin bir Belkıs Akkale'si, bir Kemal Sunal'ı yok!

İşte bunun için yani siyasetten sanata, futboldan sanayiye kadar her alanda başarılara imza atmış Malatyalılar incelemeye alınıyormuş. Eğer uygulanabilirse, bir sosyolog grup gerçek Malatayalıların kökenini araştırıp farklı yönlerini ortaya çıkaracakmış. Ben bu işin sırrında kayısı marifeti olduğunu söyledim ama Mesut Hoca, "kayısıda da marifet var ama asıl toprağını incelemek lazım" dedi.

Proje hayata geçerse yani Malatyalıları soruşturma işi mutlak yapılmasını istediğim bir tavsiyem var. Bence önce, "Çırmıhtı'dan, nam-ı değer Yeşilyurt'tan başlasınlar" derim. Çünkü, enteresan bir bölge. Orayı çözdükten sonra gerisi çok kolay."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız