SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dikkatimi Çekmemişti!'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsmet İnönü'nün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Hitler’e benzetmesi ile başlayan tartışma konusunda, "Ana muhalefet partisi liderinin o günkü partisinde bulunanlar gerçekten Hitlere övgüler düzmüşlerdir. Tarihe biraz dönüp bakmak lazım" iddiasında bulundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Valilik ziyaretinde ‘Hitler’ benzetilmesi tartışması soruldu. Bir basın mensubunun İnönü’nün Hitlere benzetilmesi tartışmaları nedeniyle Valilik önündeki İsmet İnönü Heykelini kastederek, "Sırtınızı İnönü'nün sırtına dayamış durumdasınız" demesi üzerine Bakan Akdağ, "Nasıl İnönü'nün sırtına. Arkada resim var her halde" dedi. Araya giren Vali Ulvi Saran, "Alanda heykeli var" dedi. Bakan Akdağ'da "Dikkatimi çekmemişti" karşılığını verdi.

Bakan Akdağ, İnönü'nün Hitlere benzetilmesi tartışmaları ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Tabi Türk tarihinde belli devreler var. Bu devrelerden biri malum Kurtuluş Savaşı devresidir, Cumhuriyetin kurulması devresidir. Daha sonra bir tek parti dönemi var. Sonra çok partili hayata geçmiş durumdayız. Bu tartışmalar neden başladı? Bu tartışmalar üzülerek ifade etmem lazım ki, ana muhalefet partisinin talihsiz bir benzetmesi ile başladı. Bunu siz ana muhalefet partisi lideri Malatya'ya gelirse ona bir sorun bakalım; böyle benzetmeler yaparak, neden böyle tartışmalara yol açmıştır. Şimdi; bizim partimizin genel başkanımızın, başbakanımızın duruşu çok açıktır. Sadece Türkiye'de değil, bütün Ortadoğu'da demokrasinin, insan özgürleşmesinin, insan haklarının timsali bir başbakan ile karşı karşıyayız. Onun için talihsiz benzetmeler tarihe göndermelere de sebep olur. Türkiye'nin belli bir dönemi var, o bahsettiğimiz çok partili dönem öncesinde millet o zaman çok sıkıntı çekmiştir. O zamanın devlet anlayışının da sonucu olarakta sıkıntı çekmiştir. Sonra bu talihsiz benzetmeyi yapan ana muhalefet partisi liderinin o günkü partisinde bulunanlar gerçekten Hitlere övgüler düzmüşlerdir. Tarihe biraz dönüp bakmak lazım. Dolayısıyla bu talihsiz benzetmeler peşinden farklı tartışmaları getiriyor. Bu benzetmelerden ana muhalefet partisi liderinin kaçınması lazım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız