SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dikkatli Olmak Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Terörle mücadeleyi zaafa uğratacak davranışlardan kaçınmak lazım" dedi.

İnönü Üniversitesi açılışı ile Ahilik törenlerine katılmak üzere Malatya'ya gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan, Malatya Valiliği'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un terör haberleriyle ilgili sözlerini değerlendiren Köksal Toptan, "Tepki verenler var, tasvip edenler var. Terörle mücadeleyi zaafa uğratacak davranışlardan kaçınmak lazım. Sonuç itibarıyla terörle mücadelede başka gücümüz yok. Terörle mücadele edenler belli. Polis ve askerimiz
mücadele ediyor. Terörle mücadelede atılan adımların eksikliklerini dile getirmek hususunda bu sözlerin arkasında durmak lazım. Yapılan bir yanlışlık varsa, görülen bir eksiklik varsa bu söylenebilir, yazılabilir. Türkiye'de aynı zamanda basın özgürlüğü vardır. Basın özgürlüğü var ama terörle mücadelede herkesin dikkatli olması lazım. Basın özgürlüğü hakkı korunurken terörle mücadelede zaafiyet meydana getirecek söz ve davranışlardan uzak durmak lazım" dedi.

Konuşmasını Türkiye'deki terörü değerlendirerek sürdüren Toptan, şu ifadeleri kullandı:

"Terörün boyutunu iyi bilmemiz lazım. Bu noktada kendimize haksızlık etmememiz gerekiyor. Türkiye'deki terör, küresel terördür. Devletimiz terörle canla başla mücadele etmektedir. Burada kendimize haksızlık etmememiz lazım. Terörün dış destekli olduğunu bir gün olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Çeşitli nedenlerle terör küresel destek buluyor. Birtakım ülkelerin Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlıkları olabilir. Birtakım ülkeler terör kendilerine dokunmuyorsa, Türkiye'nin rahatsız olmasından rahatsız olmayabilir. Maddi ve manevi desteğin yanında moral ve lojistik destek önemlidir. Küresel terörün kimin kapısını ne zaman çalacağını kimse bilemez. Bu noktada küresel işbirliği olmalıdır. Dünyanın terörle iyi mücadele etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu söylerken, terörle mücadelede başkalarının desteğine ihtiyaç hissettiğimizden değil, biz kendi güvenlik güçlerimizle terörle mücadeleyi sürdürürken, öte taraftan terörün istismar ettiği konuları düşünmeliyiz."

Türkiye'nin terörle mücadele ederken kalkınma hamlesinden de vazgeçmeyeceğini vurgulayan Toptan, "Bu yılın sonu itibarıyla Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın 750 milyar dolar civarı olacağı beklenmektedir. Bu önemli bir rakamdır. Öbür taraftan ise demokraside özgürlük alanını genişletmeye devam edeceğiz. Bu noktada ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz üç önemli noktadan ödün vermeyeceğiz. Bunlardan bir tanesi kalkınma. Bir tanesi terörle mücadele. Diğeri ise demokratikleşmedir" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE ZİYARETİ..
TBMM Başkanı Köksal, daha sonra Malatya Belediyesi'ni de ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"İnönü Üniversitesi’nin 2008-2009 öğretim yılı açılışına katılmak üzere Malatya’ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan Belediye’yi ziyaret etti. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Belediye önünde Mehter Gösterisi ile karşılandı.

17 Ekim Cuma günü gerçekleşen ziyarete, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın yanı sıra Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Fuat Ölmeztoprak, Mehmet Şahin, İhsan Koca ve Mevlüt Aslanoğlu’nun yanı sıra kalabalık bir heyet katıldı.

Belediye Başkan Vekili M.Tevfik Arpacı TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı Malatya’da ağırlamaktan ve Belediye’de misafir etmekten onur ve şeref duyduklarını belirtti.

TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Malatya Belediyesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Malatya’nın her geçen gün daha da büyüdüğünü söyledi.

Malatya nüfusunun yarım milyonu geçtiğini, bu nüfus artışı ile birlikte yerel yönetimlerin işlerinin de arttığını kaydeden Toptan, “Ümit ediyorum ki Türkiye’nin büyümesine paralel olarak yerel yönetimlerimizin kaynakları da çoğalacaktır. Çünkü kalkınmayı yerele indirgemeyen toplumların modern şehirlerinin olması ve sonuçta da modern bir devlet olması mümkün değildir. O nedenle Türkiye öteden beri yerel yönetimlere çok önem vermiştir.

Son zamanlarda da dünyadaki değişim ve gelişime paralel olarak Türkiye’de de yerel yönetimlerin imkan ve yetkilerini artıran pek çok düzenleme yapılmıştır. Ama hala bu anlamda yapılacak çok işlerin olduğunu düşünüyoruz. Bunu başarabildiğimiz ölçüde yerel yönetimlerin ve yerelin çehresinin değiştirilmesi daha da mümkündür. İnşallah önümüzdeki süreçte bunları da Türkiye olarak başarırız. Bütün Malatyalı vatandaşlarımıza sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Ziyaret anısına Belediye Başkan Vekili M.Tevfik Arpacı, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a kayısı kristali ile kuru kayısı hediye ederken, Köksal Toptan da M.Tevfik Arpacı’ya işlemeli tabak hediye etti.."

Vali Halil İbrahim Daşöz, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a tepside kuru kayısı ile kilim hediye etti.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız