SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dikkatli Olun Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ
 
Bayramın yaklaşmasıyla beraber 'merdiven altı' diye tabir edilen sağlıksız koşullarda üretilen gıdalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi. 
 
Tüketici Hakları Derneği (THD) Malatya Şubesi, dernek üye ve yöneticilerininde katıldığı bir iftar yemeği verdi. Burada konuşma yapan THD Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, denetimsizliğinin Türkiye'de olduğu kadar Malatya'da da en önemli sorunlarından birisi olduğunu söyledi. 
 
DİKKATLİ OLUNMALI
 
Her zaman alış verişlerde tüketicinin çok dikkatli olmasını söyleyen Dişer, "Semt pazarlarında ve seyyar tezgahlarda ucuz satılan bayram şekeri ve çikolataları satın alırken 'merdiven altı' diye tabir edilen kalitesiz ve çeşitli karışımlardan imal edilen ürünler olup olmadığına dikkat edin. Ucuzu değil kaliteyi tercih edelim.Türkiye'de hem geleneksel hem de modern üretim teknolojileri kullanılarak üretilen şekerli ve çikolatalı mamullerin tüketimi her geçen yıl artıyor. Ancak, özellikle semt pazarları ve yollarda kurulan tezgahlarda yığınlar halinde teşhir edilen ve üzerinde büyük oranda indirim yapıldığı belirtilen ürünlerin son kullanma tarihi ya dolmuş, ya da dolmak üzere oluyor. Bu tür yerlerden şekerleme ürünleri alırken buna dikkat edilmeli. Ülkemizde maalesef denetim mekanizması sağlıklı işlemiyor. Tüketiciler, TSE belgesi olmayan, iyi ambalajlanmamış ve son kullanma tarihi bulunmayan şekerlerden uzak durmalı'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız