SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dikkatsiz Destek!..

A- A+ PAYLAŞ

Seçim öncesi adayların kendini duyurma, tanıtma, gösterme yöntemlerinden biri de çeşitli yerlere asılan afişleri.. Ancak, bunlardan "özensiz" yapılan bazıları, garip çağrışımlara ve adayı desteklemeyenlerin "anti propagandalarına" yolaçacak görüntülere yolaçıyor. Tıpkı, AKP 1. sıra adayı, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mücahit Fındıklı'nın, bir afişinin asıldığı "kiralık" dükkandaki görüntü gibi..

Fotoğraf, PTT Caddesi'ndeki "kiralık" bir dükkandan çekildi. Belli ki, işyeri sahibi AKP sempatizanı ya da Fındıklı'nın bir yakını. İşyeri boş. Boş işyerinin camlarına, "içerden" Fındıklı'nın propaganda afişleri yapıştırılmış. Dükkan sürekli kilitli.

Fındıklı'nın afişinin üzerinde yer alan kocaman "Kiralıktır" yazısı ve hemen altındaki afiş, anti propaganda düşüncesi taşıyanlara malzeme oluyor.

Bu tür, anti propaganda düşüncelerine malzeme olacak istem dışı "yanlışlar", Malatya'da seçim dönemlerinde sıkça yaşanıyor. Geçmişteki bir yerel seçimde, Malatya'daki bir ilçenin aynı zamanda, birçok iş alanının yanı sıra akaryakıt alanında da faaliyet gösteren belediye başkan adayının, kendi ve yakınlarının araçlarından oluşturduğu konvoydaki bir görüntüyü basın mensupları fotoğraflamışlardı. Söz konusu aday, konvoya bir de akaryakıt tankerini eklemiş, tankerdeki "Dikkat Tehlikeli Madde!.." yazısının hemen altında, adayın afişi yapıştırılmış, onun altında da tankerde yakıt olmadığını belirten "boş" yazısının yeraldığı bu fotoğraf hayli konuşulmuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız