SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diksiyon ve Hitabet Kursu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:10
Diksiyon ve Hitabet Kursu
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen törenle "Diksiyon ve Hitabet" eğitimi kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi. 

Törene Yeksam Kurucular Kurulu Başkanı Onur Güneş,YEKSAM üyeleri ve Kordinatör Fatih yıldırım ile kursiyerler katıldı.

Eğitim sırasında, güzel ve etkili konuşma, etkili giriş ve ikna etme yolları, hitabet ve etkili iletişim teknikleri, konuşmada sihirli formüllerin kullanılması, çeşitli topluluklara hitap etme ve kendini kabul ettirme yolları, diksiyon eğitimi ve temel kuralları, topluluk ve şahıs karşısında konuşurken diyafram ve soluğun etkin duruma getirilmesi gibi konularda, Battalgazi Halk Eğitim Merkezi iletişim uzmanı ve diksiyon eğitmeni Muhammed Emin Karadağ tarafından eğitimler verildi.

Yaklaşık 5 hafta süren eğitimlerde 21 kursiyer Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Diksiyon ve Hitabet Belgesi almaya hak kazandı.

Kursiyerlere belgelerini vermeden önce bir konuşma yapan YEKSAM Kurucular Kurulu Başkanı Onur Güneş, Yazıhan Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi olarak vatandaşlara artı değer sağlayacak eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

Güneş ayrıca duygu ve düşünceleri en güzel şekilde söyleme sanatı olan diksiyon ve hitabetin herkes için gerekli olduğunu, bu eğitimleri almak isteyenleri de YEKSAM'a beklediklerini ve eğitimlerin ücretsiz olduğunu ifade etti.

Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi İletişim Uzmanı ve Diksiyon Eğitmeni Muhammed Emin Karadağ ise, Türkçe’nin yazıldığı gibi okunan bir dil olmadığını belirterek “Eğimlere katılanlara kurallarına uygun, akıcı ve anlaşılır konuşma becerisini, kendilerini etkili bir biçimde İfade edebilmelerini ve topluluk önünde konuşurken heyecanını kontrol edebilmelerini bu eğitim sonunda başarabildik. Tüm katılan kursiyerlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız