SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dil Projelerinin En İyisi..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda uygulanmakta olan DYNED İngilizce Dil Eğitimi Sistemi'nde başarılı olan öğrencilere ödül verildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, öğrencilerin DYNED ile kendi kendilerine İngilizce öğrenerek, seviye atladıklarını söyledi. Berk, DYNED sisteminin İngilizce öğreniminde önemli bir katkısının olduğunu kaydederek, "3 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarında DYNED yabancı dil projesi uygulanmaktadır. İlimizde de 2 yıldan beri teknik imkanları iyi olan 100 okulumuzda DYNED eğitimi devam etmektedir.

DYNED projesi, bugüne kadar var olan yabancı dil projelerinden en önemlisi ve güzelidir. Öğrencilerimiz kendi kendilerine, otokontrol vasıtasıyla İngilizce öğrenip, basamak atlayabiliyor. Bakanlığımız resmi okullarımıza bu projeyi ücretsiz olarak vermektedir. Özel okullarımıza da bu program ücretli olarak verilmektedir. Bakanlığımızın öğrencilerimize yönelik uygulamış olduğu bu İngilizce dil projesi kapsamında okullarımızda başlatmış olduğumuz çalışmalar gerçekten bugün gurur verici bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Merkezde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulumuzdaki öğrenciler bu konuda iyi bir seviye kaydetmiş durumdalar" dedi.

DYNED Malatya İl Formatörü Mehmet Karaşahin ise, "DYNED Dil Eğitimi Sistemi sayesinde öğrenciler sınıflarında konuşma ve anlama yetersizliğini giderebiliyorlar. Çünkü bu sistem üzerinde konuşabiliyorlar, daha çok imkan ve fırsatları olabiliyor. Ayrıca karşıdan sorulan soruları daha rahat anlama seviyesine, çok kısa bir sürede gelebiliyorlar. Bu sitemi etkin bir şekilde kullanan öğrenci, normalde 300 ila 360 saat çok rahat bir şekilde anlama seviyesini yükseltebiliyor. Bunun yanında öğrencilerimiz sınavlarda iyi bir dereceye imza atıyor. Bu sistem sayesinde öğrenci istediği zaman evinde çalışarak, İngilizce seviyesini artırabiliyor" diye konuştu.

Karaşahin, ailelere de bir çağrıda bulunarak, "Çocukları İngilizce öğrenmek isteyen anne babalar, çocuklarının okudukları okula gelerek, İngilizce öğretmenlerinden çocuklarının DYNED kullanıcı adı ve şifrelerini alıp, cdleri alarak, öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayabilirler" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından DYNED sistemiyle İngilizce öğrenen öğrenciler, uygulamalı bir tanıtım gerçekleştirdi.
Törende, son olarak İngilizce öğretmenlerine ve DYNED eğitimine ileri seviyeye yükselen öğrencilere ödül verildi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda yaklaşık 250 öğrencinin DYNED eğitim sistemini kullandığı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız