SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dila Baloğlu Dünya 2'ncisi

0
Güncellendi - 2018-05-02 19:41:26
Dila Baloğlu Dünya 2'ncisi
A- A+ PAYLAŞ

 2018 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden sporcular, toplamda üç gümüş ve iki bronz madalya kazandılar. Şampiyonada yer alan Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un satranç sporcusu Dila Baloğlu (sol baştaki), dünya ikinciliğini elde etti.

  Dünya Okullar Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden sporcular önemli dereceler elde etti. Gümüş madalyalar 11 yaş kızlar kategorisinde Dila Baloğlu, 13 yaş genel kategorisinde Can Dolgun ve 17 yaş genel kategorisinde Alperen Akdoğan’dan; bronz madalyalar ise 11 yaş kızlar kategorisinde Elifnaz Akat ve 13 yaş kızlar kategorisinde WCM Safiye Öykü İnce’den geldi.

  Şampiyonada, 9 yaş genel kategorisinde Arda Çamlar beşinci, 11 yaş genel kategorisinde CM Kerem Erten üçüncü ile eş puanla dördüncü, Yusuf Portakalcı beşinci, 15 yaş genel kategorisinde Emirhan Tarlabaşı birinci ile eş puanla dördüncü, 9 yaş kızlar kategorisinde Ela Keskinler beşinci, 15 yaş kızlar kategorisinde Eylül Çelik altıncı, 17 yaş kızlar kategorisinde ise WFM Bengü Sena Ayan beşinci oldu.

  Ayrıca elde ettikleri derece ile Dila Baloğlu ve Elifnaz Akat WCM, Can Dolgun ise FM unvanı almaya hak kazandı.

ÖNCE MİLLİ TAKIMA SONRA DÜNYA ŞAMPİYONASINA

  21-29 Nisan tarihleri arasında Arnavutluk’un Dıraç şehrinde düzenlenen "2018 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası"nda 11 Yaş Kızlar kategorisinde ülkemizi temsil eden Dila Baloğlu, ülkemizi başarıyla temsil ederek dünya ikincisi oldu.

  Malatya Yeşilyurt Belediyespor oyuncusu olan Dila Baloğlu Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen ve Türkiye’nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun katıldığı dev şampiyonada 11 yaş kızlar kategorisinde  Türkiye birincisi olarak şampiyonaya ismini başarıyla yazdırırken Türkiye Satranç Milli Takımına da girmeyi başarmıştı.

  Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Başkanı Dursun Cumali Sucu, Baloğlu'nun elde ettiği başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Satrançta Türkiye şampiyonluğunu kimseye kaptırmayan sporcumuz Dila Baloğlu Dünya ikincisi oldu. Aynı zamanda satranç dünyası için çok önemli bir unvan olan WCM (Woman Candidate Master- Bayan Usta Adayı) unvanını da kazanan sporcumuz Dila Baloğlu’nu tebrik ediyor, 15-22 Temmuz tarihlerinde oynayacakları Türkiye Satranç 1. Ligi maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • gero (5 yıl önce)
    Maşallah kızımıza. Memleketimizin yüz akı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalımı ki?
    0
    0
    Yanıtla