SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dilekçeleri Bakanlığa Gönderdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:36:49
Dilekçeleri Bakanlığa Gönderdiler
A- A+ PAYLAŞ

Adalet çalışanlarının sorun ve taleplerinin belirtildiği dilekçeler, bugün basın açıklamasının ardından PTT kanalıyla Adalet Bakanlığı’na gönderildi. 

Türk Büro-Sen Malatya Şube Başkanı Emin Göktaş yaptığı açıklamada, “Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretlerinin, kesilen servis ödeneklerinin bir an önce ödenmesini talep etmekteyiz” dedi.

“Adliye çalışanı adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemektedirler” diyen Göktaş, daha sonra özetle şunları söyledi:

“Bu yıl başında milletvekili ve gazetecilere yasadaki adı ile, ‘Fiili Hizmet Süreci Zammı’ TBMM’den geçmiş, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştır. Bu düzenleme ile milletvekilleri, maden işçileri gibi yıpranma haklarından sınırsız yararlanma hakkına sahip olmuşlardır. Bilindiği gibi, yıpranma hakkı kullanan asker, polis ve gazetecilerin yıpranma paylarında belli sınırlamalar mevcuttur. Söz konusu gelişmeler üzerine Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan hakim ve savcılar da yıpranma payı talebiyle harekete geçmişlerdir. Geçtiğimiz günlerde, Adalet Bakanı ile de görüşen bir grup hakim-savcı, aynı taleplerini eski Adalet Bakanı, şimdiki Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de iletmişlerdir. Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde, 4. Yargı Paketi’ni TBMM’ye göndereceği kamuoyuna yansımıştır. Türk Büro-Sen olarak, 4. Yargı Paketi içerisine adliye çalışanlarının bazı ekonomik ve sosyal haklarının alınması için yeni bir çalışma başlatmış bulunmaktayız. Sayın Adalet Bakanı’na hitaben yazılan dilekçeler, bugün tüm illerimizde yapılan kitlesel basın açıklamalarının ardından Sayın Bakan’a gönderilmektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız