SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dilenci Cenneti' Olduk!..

0
Güncellendi - 2016-07-05 05:39:29
'Dilenci Cenneti' Olduk!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya, özellikle de Ramazan ayı boyunca sayıları çok daha fazla artan gezici, sabit ve birçoğu da Suriye uyruklulardan oluşan dilencilerin adeta istilasına uğradı.

Gece- gündüz faaliyet gösteren dilencilerle yeterince mücadele edilmemesi nedeniyle sayılarında her geçen gün artış gözlenirken, özellikle Suriye uyruklu bazı ailelerin adeta şebekeleşerek çocuklarını dilendirdikleri, bunların da giderek çoğaldığı belirtiliyor.

Başta kahvehane, lokanta, kafe, park olmak üzere kalabalığın bulunduğu yerlerde dilencilerin biri gidip biri gelirken, belediyenin sosyal tesisleri de başta olmak üzere bunlara herhangi bir müdahalenin olmaması vatandaşların tepkilerine yolaçıyor.

Cadde ve sokakların da dilenci istilasına uğradığını belirten vatandaşlar, bunlara sadece Cuma günleri cami civarlarında "göstermelik" müdahalelerle yetinildiğini, bunun yeterli olamayacağını belirttiler.

POLİSE YAPILAN BİR İHBAR..

Bu arada, yaklaşık 8 bini Konteyner Kent'e, 10 bine yakını da şehrin çeşitli semtlerine yerleşen Suriye uyruklulardan bazı ailelerin, dilencilik işini geçim kaynağı haline getirdikleri, çocuklarını bu nedenle olabildiğince istismar ettikleri ifade ediliyor.

Son olarak, bayram arifesi olan 4 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00 sıralarında, polise yapılan bir ihbarda 16 MA.. plakalı bir otomobilden, havalimanı kavşağına dilenmek üzere 3 çocuğun bırakıldığı, aracın da daha sonra yakındaki bir yere park ettiği bildirildi. Bu ihbarı değerlendirmek üzere giden polis ekipleri, kavşakta duran araçlarda dilencilik yapan 2 Suriye uyruklu çocuk bulurken, ifadeleri alınan çocuklar, Karakavak Mahallesi'nde oturduklarını, kendilerini arabayla kavşağa bırakan kişinin babaları olduğunu ve daha sonra ayrıldığını söylediler. Polis çevrede yaptığı ilk araştırmada baba ve araç ile üçüncü çocuğun izine rastlayamazken,  iki çocuğu işlem yapmak üzere merkeze götürdü.

Aynı gece saat 24.00 sıralarında da, Kanalboyu civarında görev yapan polis ekiplerine, buradaki vatandaşlar ve esnafların dilencilere ilişkin şikayetleri duyurularak, bu kişilerin engellenmesi talimatı verildi.

malatyahaber.com- malatyayorum.44

dilenci1

dilenci2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Abdülkadir çerçi (7 yıl önce)
    Bunları vatandaş yapasinki ne anlayasın. Ülkeleri ve ülkülerini bırakıp kaçan ve satan bu insanlar yarın ülkemize ne yapacak ne verecek. Yarın başımıza neler getirecek ve bu vebali kim yüklenecek .
    0
    0
    Yanıtla
  • sude (7 yıl önce)
    evet bu tiplerden biz de rahatsızız.bir de göçmen kampı nasıl bir kampsa hep küçük bebekleri oluyor ve çarşıda pazarda heryerde ailecek milletin huzurunu bozuyorlar.buna bir dur diyen yok mu?her yardımı alıyorlar iyice şımardılar.müslüman dilenir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer a (7 yıl önce)
    ya tamam dilene bilirler arasında magdur olanı var calısamıyanı var tabikide bu yapılan eminimki ona muhtac olmayandır yani arkadaslar olanlarada olan versin olupta vermeyen kendisniin bilecegi bişedir her insanın görüşü farklıdır benim düşüncem cok aşırı bir sayıları yoktur vede şahısların toplanması felan diye konusulmamalı etrafa zarar verilyor diye geciniliyor o zmn esnaflar dönelim kanalboyu sümerpark v.b mekanlarda yüzlerce cafe var siz o cafeye gidipte bir baktınızmı ailelere sesleniyorum cocuklarınız ne durumda gördünüzmü kiminle yan yana kime sırtını dayamış kmden umut bekliyor bi baka bilirlermi malatyayı bozdular iyice bozmayın suriyeli felan diye bişe yok oda insan eminim ben malatya akçadağlıyım eminimki oyle malatya insanı var suriyelerinin yanında gecemez özgür bir ülkede yşaıyoruz şimdi burda yüksek devlete sesleniyorum sokak ortasında herşey serbest ona bakmazlar özgür ülke dileyen diledigini yapar o zmn arkadasım özgürmü bende haklımı durumu olmayanı muhtac olanı koruyorum esnaflar biz vatandaş o rezillikleri görmeye görüyoruz bişe diyemiyoruz engel olamıyoruz o zmn hicbir esnaf konusmucak onlarda susup duracak onlar temizlenirse bu ülkeye az edep terbiye getirilmelidir sonunda bi abd ingiltere ülkesi olcaz biliyoruzda bu bizden sonra sonra sonraki nesillere gelsin lütfen şimdi degil dha zamanı degil
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasporlufk (7 yıl önce)
    battalgazi belediyesinde en çok var battalgazi belediyesi zabıtaları yatıyor bu bır gercek
    0
    0
    Yanıtla