SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dilenci Gibi!..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Ömer Faruk Öz, kapatılan belediyelerin borç batağında olduğunu, dilenci gibi Ankara'dan para istediklerini ve sivrisinek ilacı alamaz hale geldiklerini ifade etti.

Partinin Malatya il binasında, İl Başkanı Ahmet Çakır ve Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici ile birlikte basın toplantısı düzenleyen milletvekili Ömer Faruk Öz, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Nüfusu 2 binin altına düşecek belediyelerin kapatılması ile ilgili 2005 yılında karar alındığını, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2007 nüfus sayımına göre nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin yerel yönetimler seçiminden sonra kapatılıp köy statüsüne dönüştürüleceğini bildiren milletvekili Öz, "TBMM Bütçe Plan Komisyonu üyesi olmam nedeniyle belediyelerin durumunu iyi biliyorum. Birçoğu borç altında. Personel paralarını dahi ödeyemiyorlar.

Son yapılan nüfus sayımında nüfusu 2 binin altına düşecek olan belediyeler, belediyelikten düşürülerek köy tüzel kişiliğine kavuşturulur diye bir madde var. Biz birçok arkadaşa söyledik. Birbirinizle birleşin, yakın köylerle birleşin. Nüfusu 2 binin altına düşme ihtimali olan belediyeler köylerle, bitişik belediyelerle birleşerek, bu kapanma olayından, en azından Malatya’da biz fazla etkilenmeyelim dedik. Ama buna kimse şey yapmadı. Sadece Doğanşehir’in Söğüt Belediyesinin bir çalışması oldu, Elmalı köyüyle beraber. Onu da niye neticelendiremediler onu da bilemiyorum. Onun haricinde kimse buna yanaşmadı.

Bu belediye başkanlarımız ne yazık ki, bu AK Parti iktidarı filan değil, bu arkadaşları ben 10-15 senedir tanıyorum. Ben diyorum ki, biri birine beddua isterse 'Allah seni küçük belediyelere belediye başkanı yapsınlar yeter' desin diyorum. Bu sadece Malatya değil, Türkiye genelindeki bütün küçük belediyeler, yıllardır büyük şehir belediyelerinin ve kamu kurum kuruluşlarının kapısında yani tabir caizse, teşbihte hata olmaz, bir dilenci gibi dolaşıyorlar. Birinden parke taşı istiyorlar, birinden araç istiyorlar, birinden gereç istiyorlar. Birine diyorlar ki memur sayımız fazla, ne olur bu memur sayımı siz alın diyorlar. Çok sıkıntılı bir şekilde belediyecilik yapıyorlardı.

Ben çok belediye biliyorum. Sivrisinek ilacı alamayıp yazın sivrisinek mücadelesi yapamıyordu. Bu duruma düşmüşlerdi. Sonuçta bu belediyelerin kapatılması siyaseten yanlış görülebilir. Ama devlet yapısı itibarıyla, Türk idare yapısının daha iyi bir noktaya getirilmesi açısından doğru bir karardır." diye konuştu.

Malatya'da 15, Türkiye genelinde ise 863 belediyenin bu durumda olduğunu dile getiren Öz, sözü edilen belediyelerde çalışanların İl Özel İdaresi'nde istihdam edileceklerini veya ihtiyaç olan başka kuruluşlarda çalışacaklarını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Yasası'na da temas eden milletvekili Öz, emekli maaşında kesintinin 2036 yılından öncekileri kapsamadığını, 18 yaşına kadar herkesin sağlık sigortası kapsamına alındığını, yasanın uygulamasıyla ilgili bazı değişik görüşler olabileceğini ancak sözü edilen yasanın 25 milyar YTL açığın kapatılması için gerekli olduğunu ileri sürdü.

Milletvekili Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan'da Malatya'ya yapacağı ziyaret programında şimdilik bir değişiklik olmadığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız