SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dilencilere Para Cezası

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:59
Dilencilere Para Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Rutin denetimlerini aralıksız sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, dilencilere yönelik operasyon yaptı. 

Merkezi Camiler başta olmak üzere, ana cadde ve meydanlarda vatandaşların insani ve manevi duygularını suiistimal ederek dilencilik yapan ve çoğu şehir dışından gelen dilencilere göz açtırılmıyor.

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, merkezde bulunan cami önleri ile İnönü, Kışla ve Hastane caddeleri ile Yeni Devlet Hastanesi civarında zabıta ekipleri tarafından dilencilere dönük yapılan operasyonda 12 dilenci, ekipler tarafından toplanarak Merkez Zabıta Karakolu'na getirilerek haklarında Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı.

2014 YILINDA 110 DİLENCİYE 18 BİN LİRA CEZA UYGULANDI

Konu hakkında konuşan Zabıta Daire Başkanı Nurhan Demir, Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak 2014 yılı içerisinde toplam 110 dilenciye cezai işlem uygulandığını ve yaklaşık 20 bin TL ceza kesildiğini bildirdi. Demir, “Bilindiği gibi dilencilik artık organize bir sektör haline geldi. Vatandaşlarımızın insani ve manevi duyguları, çeşitli yöntemlerle suiistimal ediliyor. Yaptığımız araştırmalarda dilencilerin tamamına yakınının değişik illerden Malatya’mıza geldiklerini ve dilenciliği bir meslek haline getirdiklerini tespit ettik. Denetimlerimiz artarak devam edecek. Hemşerilerimiz de bu suiistimallere alet olmamalı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız