SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dilenciye Para Vermeyin'

A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşların dilencilere para vermemesi istenirken, "Dilencilere ne kadar para verirseniz, onların daha fazla dilenmesini sağlarsınız" denildi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan, "Bir Kent sorunu, dilencilik" başlıklı broşürde, "Dilencilik, yardıma muhtaç olduğunu iddia ederek başka insanlardan yiyecek veya para talep etmektir. Geçimini bu şekilde sağlayan kişilere dilenci denir. Dilencilik dünyanın en eski mesleklerinden biridir" denildi.

"Sakat çocuklara verdiğiniz her kuruş onların sayısını arttırır" şeklinde yazı spotlarının yer aldığı broşürde ayrıca daha sonra şunlar belirtildi:

"Unutmayınız, dilencilere verdiğiniz her kuruşla, çetelerin ve terör örgütlerinin finans kaynağı oluyorsunuz. Masum insanların kaçırılmasına, kol ve bacaklarının kırılmasına, sakat bırakılmasına, cinsel tacize maruz kalmasına sebep oluyorsunuz. Toplumdan nefret eden bireylerin artmasına sebep oluyorsunuz. Kadınların zorla dilenmeleri için sokağa atılmalarına yardımcı oluyorsunuz. Çocukların sokaklarda gece geç saatlere kadar dolaştırılmasına yardımcı oluyorsunuz. Yaşlı ve özürlü vatandaşların sokakta yaşamasına sebep oluyorsunuz. Bunlara sebep olmamak için dilencilere para vermeyiniz."

Broşürde, "En uygun dilenme mekanları olarak özellikle dini duyguların sömürülebileceği cami, türbe, mezarlık gibi yerler dilencilerin gözde mekanlarıdır. Bunları, lokantalar, nikah salonları, hastaneler, otopark, otobüs ve tren garları, günlük hayatta nüfus hareketliliğinin en yoğun olduğu yerler takip etmektedir" denilerek, dilenilen yerlerin dilenci şebekeleri tarafından parsellendiği, mekan ihlali halinde kendi aralarında kavgaların dahi çıktığı vurgulandı.

Gerçek ihtiyaç sahiplerinin dilenmediğinin vurgulandığı broşürde, ihtiyaç sahiplerine yardım için sosyal hizmetler kurumları, mahalle muhtarlıkları, belediyeler ve yardım amaçlı kurulmuş sivil toplum kuruluşlarına başvurulması istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız