SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dilerim Malatyaspor'u Umuda Giden Yola Taşırız..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Teknik Direktör Ümit Kayıhan ve teknik ekibiyle sözleşme imzaladı. Çarşamba günü Kulüp İdari Binası’nda düzenlenen imza töreni ve basın toplantısında konuşan Kayıhan “Umutla umutsuzluğun arasında bir yol ayrımı bizi bekliyor. Dilerim hep birlikte Malatyaspor’u umuda giden yola taşırız” dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cengiz, Kayıhan’ın deneyimi nedeniyle tercih edildiğini bildirdi. Basın toplantısında, Kayıhan'ın bir yanına yönetici Ali Cengiz, diğer yanına 1980'li yıllardaki 1. lig döneminde 3 yıl Malatyaspor'da kaleci olarak görev yapan ve Kayıhan'ın ekibinde yeralan kaleci antrenörü Malik Gençalp oturdular. Basın toplantısında Kayıhan'ın teknik ekibindeki yardımcı antrenörler Muharrem Gürbüz ile Riyaz Murat Özduran da hazır bulundular.

HAVAALANINDA KARŞILAMA..
Malatyaspor'la Salı günü anlaşan Ümit Kayıhan, Salı gecesi uçakla Malatya'ya geldi ve havaalanında yönetici Ali Cengiz ile bir grup taraftar tarafından karşılandı.

Havaalanında "Tek Ümidimizsin" yazılı pankart açan taraftarlar, yeni teknik direktöre sevgi gösterisinde bulundular. Kayıhan'da, bu durumun kendisini çok duygulandırdığını ve taraftarların da desteğiyle içerisinde bulunulan zor durumdan kurtulacaklarına inandıklarını söyledi.

"DURUM ZOR AMA, ÜMİTSİZ DEĞİLİZ.."
Çarşamba günü Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyereke, “Malatyaspor’un geleceği için görev aldıklarını” kabul ettiklerini belirten Kayıhan “Gerçeği görmemiz lazım. Hayal peşinde koşmayalım. Rakamlar ve lig yarışı ortada. İçeride 4, deplasmanda 6 maç oynayacağız; zor bir fikstürümüz var. Sonuncu sırada bir takımız. Özgüvenini kaybetmiş bir konumdayız. Gerçekten olağanüstü zor şartlar var ama umutsuz değiliz. 10 maç 30 puan demektir. Ben ve teknik heyetim son noktaya kadar elimizden geleni yapıp mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Malatya’dan “koca kent” diye bahseden Kayıhan, Malatya’nın kenetlenmesi, içeride ve dışarıda takıma sahip çıkılması için olağanüstü hal ilan etmeleri gerektiğini söyledi.

Kayıhan “Eleştirilerin, muhalefetin, umutsuzluğun durdurulması; tek yürek, tek bilek, tek nefesi duyan bir iki ay… Bu iki ayın sonunda umutlu umutsuzluğun arasında yol ayrımı bizi bekliyor. Dilerim hep birlikte Malatyaspor’u umuda giden yola taşırız” dedi.

Malatya’ya İzmir’den geldiğini, İzmir’in Türkiye’nin 3. büyük şehri olmasına karşın Süper Ligde takımının bulunmadığını anımsatan Kayıhan, Malatyaspor’un bu ligde oynamasının önemine dikkat çekti.

"MALİK HOCA BİZE ANLATTI.."
Teknik heyet içerisinde yer alan Malik Gençalp’ın 80li yıllarda Malatyaspor kalesini koruduğunu belirten Kayıhan, “Malik Hoca Malatya’yı bize geniş kapsamlı biçimde anlattı” dedi.

Kayıhan, Malatyaspor’a geliş sebebini anlatırken “Öncelikle futbol takımına güvendiğim için geldim. Başka bir yerde önemli bir görevim vardı. Aramızda, bu takımın niye bu durumda olduğunu konuşuyorduk. Futbolcularıma güvendiğim için buradayım” dedi. Malatya görsel ve yazılı medyasının Malatyaspor’a karşı, şehir sevgisiyle hareket ettiğini, yıkıcı olmadığını öğrendiğini belirten Kayıhan “Medya bu takımı ligde tutmak için fedakârlık yapıyor” dedi.

"SİHİRBAZ DEĞİLİZ.."
Sihirbaz olmadıklarını, kısa sürede sistemi ve oyuncuları değiştirmenin zor olduğunu belirten Kayıhan, “Bizim yapacağımız futbolcuların psikolojisi ile ilgilenmek, başarı için teknik ve taktik, geniş kapsamlı olmayabilir, çalışmaları yapmak. Malatyaspor isim olarak başarılı, ama puan olarak başarısız bir takım. Diyarbakır maçında, deplasmanda olmasına karşın 2 gol atıyor ama 3 gol yemiş. Bunları konuşacağız. Bu bizim işimiz” diye konuştu.

Kayıhan, Malatyaspor’un sadece ligde yarışmayacağını, kupada yarı final ve finali hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Başkan Hikmet Tanrıverdi ile yönetim kuruluna kendilerine duydukları güvenden dolayı teşekkür eden Kayıhan, 15 Mayıs’a kadar olağanüstü hal ilan ettiklerini yineleyip, “Çaykur Rizespor maçı çok önemli. Futbolcularla yapacağımız toplantıda bunu dile getireceğiz. İnsanlar bazen aşırı gerildiklerinde hedeflerinden uzaklaşabilirler. Psikolojik motivasyonla, Pazar günkü maça hazırlanacağız” dedi.

SORULAR VE YANITLAR
Bir gazetecinin, "aynı durumda bir başka Anadolu takımıyla anlaşıp anlaşmayacağını ve sıkıyönetimin maddelerinin ne olacağını" sorması üzerine Kayıhan “Tabiî ki o takımı incelerdim. Türkiye’de hemen hemen her şehre gittiğim, çalıştığım için yorum yaparım. Çalıştırdığım takımlarla 2 defa Malatya’ya geldim. Taraftarın nabzı çok önemli. Taraftarın takımına sahip çıktığını gördüm. Galatasaray maçında futbolcuları inceledim. Berabere kalınan maç sonrası dahi futbolcuların üzüldüğünü gördüm. Bunlar başarıya iten faktörlerdir” dedi.

Kayıhan, sıkıyönetim ifadesini düzelterek “Sıkıyönetim, askeri yönetimde olur. Ben olağanüstü hal kelimesini kullanmaktan yanayım. Futbolcu, teknik heyet, medya hep beraber olmalı. Futbol takımları bir maçla ligi bitirmiyor. Kalan maçlarda birbirimize yardımcı olmamız, kırıcı olmamamız lazım. Süper Ligde kalındığı zaman nelerin kazanılacağını, aksi neticede neler kaybedileceğini futbolculara anlatacağız. Saha içinde başarı her zaman agresif olunarak gelmez; bazen insanları yumuşatarak da başarı getirebilirsiniz” dedi.

Malatyaspor hakkında bilgisinin ne olduğunu soran bir gazeteciye Kayıhan, takımı dışarıdan izlemekle içeride olmak arasında fark olduğunu belirterek, şu ana kadar olan gözleminin dışarıdan olduğunu anlattı. Kayıhan, 3 puanlı sistemde az gol atıp çok gol yiyen bir takım olmanın olumsuzluğuna dikkat çekip, alınan kötü neticelerin özgüveni ortadan kaldırdığını belirtti. Kayıhan, alınacak bir galibiyetle her şeyin düzelme yoluna gireceğine inandığını söyledi.

Bir gazetecinin “taraftarın psikolojisi çok bozuk. Taraftara inmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir sorusuna Kayıhan “Rize maçını galip kapatıp taraftarla bütünleşebiliriz. Cadde cadde dolaşıp taraftarla bütünleşmek bizim isteğimiz olabilir ama inşallah Pazar günü saat 16.00’da neticeyle bütünleşiriz” karşılığını verdi.

Ligde hedefin ne olduğunun sorulması üzerine Kayıhan, 10 maçta 30 puan olduğunu ve bu maçlardan bazılarını galip kapatmak, bazılarından puan almak istediklerini söyledi.

"HATALI GOLLER YEMEKTEN KURTARIR.."
İmza töreninde Malatyaspor’u temsil eden yönetici Ali Cengiz, Ümit Kayıhan ve ekibinin göreve getirilme gerekçelerini anlattı. 2 hafta önce Ziya Doğan ve ekibi ile göreve devam açıklaması yapıldığını, ancak Gençlerbirliği ve Diyarbakır yenilgilerinin kan değişikliğini şart kıldığını belirten Cengiz “Mevcut teknik heyetler içinde Sayın Ümit Kayıhan ve ekibinde karar kıldık. Kendisi Lig TV’de yorumlarında Malatyaspor’un bu durumda olmaması gerektiğini anlatıyordu. İnşallah takımımız bu değişiklikten olumlu etkilenecek” dedi. Cengiz, kaleci antrenörü Malik Gençalp’ın yıllarca Malatyaspor kalesini koruduğuna dikkat çekip “Belki Malatyaspor kalesini hatalı goller yemekten kurtarır” dedi.

Ardından Ümit Kayıhan ile 1,5 yıllık sözleşme imzalandı. Tören sonrası yardımcılarını basına tanıtan Kayıhan, yardımcılarından Muharrem Gürbüz’ü kast ederek “Yıllarca Rizespor’un başarısı için ter dökmüştü. Şimdi onları yenmemiz için bize yardım edecek” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız